Свързани новини

10.05.2019 16:15

Антикорупционната комисия е подправила декларацията на Порожанов

Видян 2731 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е подправила имуществената декларация на министъра на земеделието Румен Порожанов, съобщи в. "Сега" в петък.


В публикуваната на сайта на комисията декларация на Порожанов, подадена през 2018 г. за доходите и имуществото му за 2017 г., липсва информация за придобити от съпругата на министъра апартаменти и земеделска земя. В същото време обаче в. "Сега" се е сдобил с хартиено копие от декларацията, която Порожанов е подал, и в нея тези обстоятелства фигурират. Копието, с което изданието разполага, е заверено с печат от самата КПКОНПИ с вчерашна дата.


От КПКОНПИ не са отговорили на запитването на "Сега", а на опита на "Капитал" да получи разяснения говорителят на комисията Боряна Йотова поиска въпросите да бъдат зададени писмено.


Този казус подлага под съмнение цялата система за публичност на имуществото на високопоставени държавни служители, за която КПКОНПИ отговаря.


Това е вторият случай, в който КПКОНПИ удря рамо на Порожанов. През май 2018 г. комисията смачка сигнал за корупция срещу него, като вместо да извърши проверка на изнесените в него данни, го третира като сигнал за конфликт на интереси, какъвто естествено не открива. В сигнала се твърди, че през 2017 г. синът на министър Порожанов е предлагал консултантски услуги, които гарантирали пълно получаване на субсидии и избягване на извършването на проверки. По същия начин впрочем беше смачкан и сигналът срещу финансовия министър Владислав Горанов, задето живее безвъзмездно в луксозен апартамент на кръстника си - КПКОНПИ му направи проверка за конфликт за интереси, а не за корупция и злоупотреба с власт.


КПКОНПИ се управлява временно от зам.-председателя й Антон Славчев, след като титулярният ръководител Пламен Георгиев трябваше да излезе в отпуск заради започнала проверка от прокуратурата след съмнения в имущественото му състояние.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    новините са много-коментарите малко. защо?

  • 001 АННА 30.06.2019 14:08

    ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК НА ДУМАТА .....Р Е Д А К Т ИР А Л ........ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК . .Синоними •изменям, оправям, изправям грешка, поправям, изправям, подобрявам, поставям в ред •поправям поведението си

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!