Свързани новини

10.05.2019 14:49

Златева: Държавата да подпомага не само близките до властта фирми

Видян 1075 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Надявам се да виждаме все повече малки и средни работещи фирми - те са гръбнакът на българската икономика. В малките населени места, фирми като КС МЕТАЛ означават работни места и сигурност за хората". Това каза Деница Златева, кандидат за евродепутат от "БСП за България" след посещението си в металообработващото предприятие в с. Баня, община Разлог.


"За съжаление, в голяма част от случаите, такива фирми не получават проектно финансиране - кандидатствали са и са били отхвърлени. Надявам се, че в следващия програмен период повече фирми като тази, които имат нужда от технологична модернизация, ще могат да кандидатстват по европейски проекти. Важно е в малките населени места да бъде гарантирана устойчива и постоянна заетост. Тази фирма работи и на българския, и на чужди пазари и е отговорност на държавата да насърчава предприемачите, особено в малките градове и села. Това е една от целите ми", коментира Деница Златева.


Заместник-председателят на БСП каза още, че по време на днешните си срещи в област Благоевград една от целите ѝ е да бъде воден разговор именно за това как европейската солидарност може да стигне и до малките и отдалечени населени места.


"Хората в Баня ми споделиха, че искат да развиват по-активно СПА и балнеотуризъм, но има нерешени въпроси по отношение на поддържането на съоръженията, както и размиване на отговорността между община и държава. Надявам се с общи усилия да можем да разрешим този проблем. Важно е да развиваме различните отрасли на туризма - и културно-историческия, и селския, и балнеотуризма. Необходима е много по-ясна спойка между отделните власти. Така ще дадем възможност в малките населени места да остават много повече млади хора.  Баня е пример за това - има над 400 деца в училище и детските градини. Няма значение коя политическа сила управлява - това трябва да бъде приоритет на всички", отбеляза Златева.


Деница Златева изрази съжаление от факта, че много често, по време на срещите си из страната, чува репликата: "Не ми помагат, защото симпатизирам на вас".


"Не може да делим българите на такива, които симпатизират на БСП, и такива, които харесват ГЕРБ. Всички имаме равни права и това е една от основните цели на кампанията ни - да достигнем до всеки един човек и да видим как и Европа може да достигне до него", каза Златева.


"Има ясни правила за кандидатстване по европейски проекти, но трябва най-накрая да се прекрати практиката да има фирми, които са "по-наши" от останалите, защото политическата принадлежност на собственика няма никакво отношение към дейността на фирмата", коментира тя.


Според Златева малките и средни предприятия трябва да бъдат подпомагани с консултации относно процеса на кандидатстване и оформянето на проектите.


"Не е достатъчно само да изпратим едно благодарствено писмо, че фирмата е класирана на 114 място в резервния списък. Наша обща отговорност е да опростим и направим максимално достъпни правилата; да дигитализираме процеса (документите да се подават онлайн), да има много по-ясни и прозрачни критерии за оценка. Трябва да намалим до минимум субективния фактор и усещането (което, за жалост, не е само усещане), че печелят само фирми, близки до властта. Всяка една българска компания трябва да има възможност да кандидатства по проекти и ако отговаря на поставените критерии, да печели. Модернизирането на българската икономика, подпомагането на малкия и средния бизнес трябва да бъде водещ приоритет на всички ни", смята Деница Златева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион