Свързани новини

09.05.2019 12:05

Отмениха авиационната част от парада в Москва

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военният парад на Червения площад в Москва премина изненадващо без участието на въздушните сили. Според официалното съобщение причина за това са неподходящите метеорологични условия, предаде Дир.бг.


По план над площада трябваше да се преминат 74 летателни машини, разделени в 17 групи. От тях 4 групи хеликоптери и 12 групи самолети. Основна атракция трябваше да бъде презареждане с гориво по време на полет. За финал група щурмоваци Су-25 трябваше да изрисуват руския трикольор в небето.


Акцентът на парада днес беше кабриолетът Aurus Senat S600, който ще се използва от руския президент Владимир Путин за официални събития. Погледите събра и машината "Терминатор" - убиецът на танкове, предназначена за зони, в които е използвано ядрено оръжие.


В демонстрацията се включи и новият танк "Армата", смятан от руските експерти за най-добрия в света. Беше показана и десантната "Нива" - новият лек многоцелеви всъдеход на базата на "Лада" 4x4, който е създаден за нуждите на руските Въздушнодесантни сили.


В Москва и още много други градове на Русия днес ще бъде проведена и акцията "Безсмъртен полк". Властите в столицата очакват повече от 700 000 участници.


Шествието отдава почит на ветераните от Втората световна война. "Централното социално събитие ще бъде походът на Безсмъртния полк" на Червения площад, в който ще се участват стотици хиляди московчани с портрети на роднини и приятели - участници в Великата отечествена война. Очакваният брой участници е над 700 хиляди души", каза Александър Кибовски пред РИА Новости.


Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че се очаква тази година Владимир Путин отново да се присъедини към събитието. Миналата година походът събра рекорден брой участници: според изчисленията на Министерството на вътрешните работи в него са участвали над един милион души, във връзка с което процесията продължи по-дълго от обикновено.


Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви самият Путин в слово пред участниците в парада на Червения площад, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.


"Поуките от Великата отечествена война все още са актуални и "колективният отпор срещу носителите на смъртоносни идеи отново има определящо значение. Призоваваме всички страни да осъзнаят общата ни отговорност за създаване на ефективна, равна за всички система за сигурност. Наш свещен дълг е да защитим истинските герои от Великата отечествена война, при положение че в редица страни безсрамно лъжат своите деца за войната, превръщат в кумири хора, слугували на нацистите и така извършват предателство към предците си", каза още той.


"Прекланяме се пред всички ветерани от поколението на победителите - днес те живеят в различни страни, но подвигът им не може да бъде разделен. Винаги ще тачим всички вас", обеща Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е