Свързани новини

09.05.2019 09:27

Папата с нелепости за нас

Видян 6657 пъти | Коментари 2
Гласували 5 рейтинг: 3.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След като ни посети, Папата даде обидно по нелепости интервю в престижния ляв италиански вестник Република:
- Какво е впечатлението Ви от България и Македония, какво ще си спомните, когато се върнете в къщи?
- Това са две съвсем различни нации. България има вековни традиции, Македония също има традиция, но не като страна, а като народ, който е успял отлично да се изгради като нация с голяма борба. За нас, християните, Македония е символ на влизането на християнството в Запада – влязло е в Запада посредством македонеца, появил се насън на свети Павел. “Ела с нас”. Той отивал към Азия. Този повик е бил мистерия. Македонският народ е горд с това и не пропуска случай да каже, че християнството е навлязло заради повика на македонеца, отправен към свети Павел.
България е трябвало много да се бори за идентичността си като нация. През 1823 г. са загинали 200 000 руски войници! Помислете си какво значи 200 000 души, много борби, много кръв, много мистика, за да се стигне до консолидирането на идентичността.
Македония е имала идентичност и сега я е консолидирала като народ. И с малки, и с големи проблеми, като въпроса за името. Процентът на източноправославните е висок и в двете страни, след това са мюсюлманите, после католиците. Видях, че отношенията между различните религии са добри. В България станахме свидетели на обща молитва за мир, това беше нещо нормално за българите, защото имат добри отношения. Всеки има право да изрази собствената си религия и да бъде уважаван! Порази ме една фраза на македонския президент: "Тук не съществува толерантност, а респект". Уважават се в един свят, в който респектът липсва много".







 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Слава на митрополит Николай и БПЦ 30.06.2019 14:08

    Слава на митрополит Николай и БПЦ, че заклеймиха сатанинския папа! България и Македония са “две съвсем различни нации”, обяви Франциск на път за Рим Папата показа истинското си лице: “България и Македония са две различни нации”… На ви сега папа, на ви срам за всички католици, на ви сега атлантизъм и европейско бъдеще… Българи и Македонци са “съвсем различни”… Папата коленичи пред Коминтерна: България и Македония са “две съвсем различни нации”… Нов папски комплот след “атентата” срещу предния лъжец: България и Македония са две различни нации! Франческо иска да заличи България! Бойко 6 месеца готви това подмазване на папата, накрая той му се изплю в гърлото с Македонизма… Папата буквално закла Бойко Борисов. След 6 месеца помпозност и подготовка за величайшото посрещане. Което трябваше да укрепи разклащащия се атлантизъм. След чупки в кръста. След очевидни и нагли унижения за Българската православна църква… Е, след всичко това, папата се изплю дълбоко в гърлото на Бойче, като обяви, че българи и македонци са две съвсем отделни нации… На ви сега папа, на ви срам за всички католици (които с нищо не са виновни), на ви сега атлантизъм и европейско бъдеще… Срам, унижение, България е на боклука… Но първо Бойко и Шайката му ще идат на боклука още на предстоящите избори… От самолета на път за Рим, папа Франциск отговори на въпроси на журналисти. Пред представителя на македонската медия МРТ, Биляна Жеревска, той коментира, че България и Северна Македония са две напълно различни нации, съобщава “Католик хералд”. Папата коментира, че “това са две напълно различни нации. България е нация с традиции от векове. Македония, от друга страна, има традиция от векове, но не като държава: като народ, който в крайна сметка се е превърнал в нация… Това е красива битка! За нас християните, Македония е символ на влизането на християнството на Изток. Християнството е влязло на Изток през всички вас… тези македонци, които се явили на Павел в съня му: “ела при нас, ела при нас.” Той заминава за Азия, това е загадка, която се обажда… И македонският народ се гордее с това, те не губят възможността да кажат, че християнството е влязло в Европа през нас, през нашата врата, защото Павел е бил призован от македонец”. След това изказване, както и след пълни разкол, който пося папата у нас, става ясна сатанинската му цел – да разделя и да ни унищожи… Добри Божилов, Фейсбук

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Я да го видим това интервю в оригинал?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е