Свързани новини

08.05.2019 11:34

Йончева: Искаме проверка на пътищата, за да покажем за каква кражба става дума

Видян 1877 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „Европейската сметна палата изисква проверка на изразходването на европейски средства за българските пътища и магистрали. Ние вече пет месеца искаме разрешение от АПИ да бъдат направени независими проверки на основни пътища, ремонтирани през последните години. АПИ на практика ни отказа такава проверка.  Искаме я, за да покажем за каква кражба става дума”. Това каза водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на среща с жители на гр. Русе. Тя бе категорична, че това е един голям шамар от страна на Брюксел. „Надявам се, че корупцията в големите инфраструктурни проекти ще излезе наяве”, каза още Йончева.  Водачът на листата на левицата, добави, че днес излезе доклад на БАН, в който се казва, че ще ни трябват 44 години, за да достигнем средните за Европа стандарти. „Управляващите казват, че имаме 3,6% икономическо развитие, но чуждестранните инвестиции са се сринали за последните 10 години. Това е така не само заради корупцията, но и заради липсата на предвидимост”, коментира Йончева. Тя даде пример с това, че  ръководството на едно от най-големите шивашки предприятия в област Русе, което е посетила днес, не знае дали ще може да издържи след като цената на тока се вдигне отново от средата на годината.


    „Можем да спрем разрушаването на България, Европа ни дава не само средства, но и възможност за това”, категорична бе Елена Йончева. Тя добави, че правителството работи срещу средната класа заради един малък кръг от хора. „Въздухът в Русе е замърсен, но държавата казва, че няма такова нещо. Властта не взима мерки, защото има обвързаност между бизнеса и властта”, заяви водачът на листата на БСП. Тя каза още, че  на тези избори трябва да се гласува заради България и бъдещето й. „За да решим тези и още стотици други проблеми, на 26-и май ние ще победим с №18 в бюлетината”, завърши Елена Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева