Свързани новини

08.05.2019 11:31

От ГЕРБ декларираха желание да управляват след изборите и да правят реформи

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Желание да управляват след европейските избори заедно с "Обединени патриоти" и да правят реформи изрази парламентарната група на ГЕРБ, след като парламентът успя да събере минималният кворум от 121 души в пленарната зала за започване на заседание. Депутатите от ДПС не са в парламента заради празника Рамазан байрам, а БСП напуснаха парламента през февруари.

В декларация, прочетена от от председателя на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова, се казва, че предизборната кампания за европейските избори и следващата за местни избори ще се отразят на работата на Народното събрание. Дариткова препотвърди ангажимента към правителството и функционирането на парламента и заяви, че предизборната кампания няма да попречи на работата в пленарната зала и в различните парламентарни комисии. Тя каза, че са обезпокоени от отсъствието на БСП, а парламентарният диалог е подменен от самоцелна конфронтация.

Определени кръгове искали хаос

"Желанието ни е да сформираме нов стил на политическо поведение, който стои отвъд рамките на прехода. ГЕРБ ще се противопоставя на опитите за дестабилизация на страната и на желанието на определени политико-икономически кръгове да хвърлят обществото в хаос, както и на опитите то да бъде разделено", каза Дариткова.

"ГЕРБ сме достатъчно самокритични, за да видим собствените си проблеми, и достатъчно решителни, за да се опитаме да ги решим бързо и безкомпромисно. Нашето присъствие в парламента не е нито самоцелно, нито опит да избягаме от проблемите на реалния живот", каза Дариткова. Тя декларира, че депутатите от партията на Бойко Борисов ще продължат линията на поведение, "която ни задължава да съхраняваме доверието на онези български граждани, които са гласували за нас, и чрез политически действия да предотвратяваме всеки опит това доверие да бъде разрушено със съмнение за корупция и злоупотреби". "Независимо от изборния резултат ние ще продължим да демонстрираме висока обществена чувствителност и да реагираме бързо и решително както чрез законодателни промени и с личен пример за носене на политическа отговорност", каза Дариткова.

Тя благодари на депутатите от "Обединени патриоти", ДПС, "Воля" и независимите, "че изпълняват ангажиментите към избирателите си съвестно и коректно и с присъствието си засвидетелстват своето уважение към парламентаризма и волята на българския народ".

Без повишаване на данъци

"Като част от управляващото мнозинство ПГ на ГЕРБ не може и няма право да предаде хората, които са избрали настоящото управление. Затова ще продължим да изпълняваме управленската програма и след изборите на 26 май. И през тази сесия приоритет на ГЕРБ ще бъде икономическото развитие на страната", прочете Дариткова. Тя добави, че ГЕРБ продължат да полагат усилия за максимално висока заетост, която да доведе до увеличение на доходите в публично-частния сектор, потвърди ангажимента да не се увеличават данъците и да продължи успешната политика по отношение на борбата с контрабандата и сивата икономика.

"Ще продължим да изпълняваме последователно стъпките за присъединяване на страната към валутния механизъм и към банковия съюз. Образованието ще продължи да бъде сред основните приоритети на управлението", добави Дариткова. Тя каза още, че ГЕРБ ще инициират законодателни промени в сферата на енергетиката, здравеопазването, транспорта и земеделието. както и дейностите с модернизацията на отбранителните способности. Тя спомена и съдебната реформа, в която ще бъде направен механизъм за смяна на "тримата големи" - главния прокурор и председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Дариткова добави още, че ще бъдат направени промени в законите за защита на жените и децата.

"Бог да пази България", завърши декларацията си Даниела Дариткова.

След нея декларация "прочете" и лидерът на "Воля" Веселин Марешки. Той направи каламбур с приказката за неволята, която не идвала при повикване, но идвала "Воля".


Източник: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп