Свързани новини

07.05.2019 17:55

След 19 г. в бТВ Слави влиза в политиката?

Видян 2961 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Моят договор изтича на 31 юли т.г.”, заяви в предаването си Слави Трифонов, който изненадващо обяви, че няма да продължи отношенията си с bTV Media Group. Вместо традиционно да покани Сашка Васева, която да изпее едноименния си хит, на връх Гергьовден шоуменът смая публиката с новината за своето оттегляне. След  края на юли Шоуто на Слави ще спре да съществува, обявиТрифонов. Той благодари на bTV за съвместната им работа и посочи, че сам е решил да не подновява договора си за предаването.


От самата телевизия заявиха, че все още не са официално уведомени за намеренията на Трифонов. Също така от bTV подчертаха, че шоуто не слиза от ефир заради нисък рейтинг, каквато е една от догадките. Според актуални данни през април предаването събира 11,8% рейтинг (799 300 зрители), което го нарежда на 10-о място в националния ефир. Телевизията вече е предложила на екипа да продължи предаването с нов договор от есента, става ясно от официалната позиция на медията. "Поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат", обявиха от bTV.


Така или иначе, шоуто трябва да продължи и се очаква Дългия окончателно да премине в руслото на политиката, което беше загатното и в неговото изявление от понеделник.


От обръщението на водещия към зрителите стана ясно, че най-вероятно предстои смяна на позицията: "От позицията, в която сме сега, ние не можем да направим повече, намекна Слави.  "Не се чувстваме част от медийната среда. Бихме искали тази среда да е друга", каза още шоуменът, като намекна, че не търси просто смяна на телевизията.


Вероятно Трифонов може да е взел окончателното си решение, повлиян от успеха на украинския му колега Владимир Зеленский, който от комик и шоумен изненадващо стана държавен глава. Припомняме, че 19' първи у нас обърна внимание на Зеленский и го нарече Киевският Слави. По-рано и италианският комик Бепе Грило също успешно се намърда в политиката и партията му  е управляваща в третата най-богата страна на ЕС. Според експерти съществува предпоставка за подобна тенденция в много държави. Причината е  умората от политичската класа и наказателен вот за сатуквото.


Слави отдавна се готви за тази стъпка и може да яхне подобна електорална вълна. Освен това,  решението му да се влее в политиката, ако това е волята му, може да означава, че явно и той очаква на есен да има избори 2 в 1, т.е. към местния  да се добави предсрочен парламентарен вот.


Припомняме, че подготовката на Трифонов за навлизане в политиката започна с прословутия му референдум, премина с концерт на Орлов мост и завърши с кастинг за политици. За всички тези проекти той използва шоуто си и ресурса на телевизията, в която работи.


Главният въпрос, който се очертава при евентуално щурмуване на жълтите павета ще бъде каква роля цели да получи Слави. Дали политическият му проект ще се окаже поредната патерица на управляващите от ГЕРБ или пък ще бъде опозиция на властта? Припомняме, че в полза на първия вариант клонят слуховете от февруари на м.г., когато в политическите среди активно се говореше за ловна среща между Трифонов в Бойко Борисов. Двамата са провели дискретен разговор в едно от ловните стопанства, а съдържанието му остава забулено в тайна, гласеше тогавашната мълва.


Според информация, която  се разпространява във Фейсбук, Трифонов  отдавна търсeл хора по регионите. В социалните мрежи обаче се пише и за други амбиции на шоумена, който  щял да прави нов проект, но далеч от политиката.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Няма да ни липсва суругатния татко на българската чалга!Аз за тези 19 години съм го гледал най-много 11 пъти и то отчасти,докато на другите канали имаше реклами и го ползвах за пауза.Трябваше да се оттегли с достойнство още преди десетина години,ама какво чака до сега и Ванката ли да му избяга ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали