Свързани новини

07.05.2019 14:30

Джамбазки: За спиране на бруталното точене на средствата на т.нар. зелени НПО-та

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангел Джамбазки е заместник-председател на ВМРО - Българско национално движение. Член на Европейския парламент. Два мандата е бил общински съветник в Столичен общински съвет.



Разговаряме с него за предстоящите избори за членове на Европейския парламент, за бъдещето на Европа и за София, разбира се.



-Господин Джамбазки, кампанията за европейските избори започна, каква е Вашата прогноза за Европа след тези избори?



- Голямо противопоставяне. След изборите на 26-и май изборът на гражданите ще реши дали Европейският съюз продължава по този път или ще го реформираме. Сблъскват се две фундаментални тези -федерализация на Европа и Европа на отечествата.
Моята категорична позиция е, че България трябва да застане твърдо зад Европа на отечествата, на суверенните нации. Това е заложено в програмата на ВМРО повече от десет години и ние не сме отклонявали от този принцип. На последния конгрес на ВМРО през март тази година заедно с нашите съюзници от партията на Салвини, от Алтернатива за Германия, от испанската VOXпрепотвърдихме това виждане.
Иначе кампанията в България за съжаление не се случва като сблъсък на идеи, а като замеряне с компромати. За пореден път политически неподготвените хвърлят кал, за да докопат някой и друг глас. Обидно е към обществото.



-Прав сте, че дебатът какво трябва да се случва в Европа някак не се състои. Какви са основните тези на ВМРО?



- Джендър политиката трябва да бъде спряна. Няма трети, пети десети пол. Не приемаме гей браковете. Въобще цялото това упражнение, тези перверзии трябва да изчезнат от европейските документи.
Категорично сме против двойните стандарти, против Европа на две, три, пет скорости. Ако ще има правила, те ще са за всички, в противен случай са безсмислени. Пакетът „Мобилност” е точно пример за дойни стандарти. Този документ трябва да бъде скъсан и хвърлен в коша!



-Обявихте се против европейското финансиране за НПО сектора, не рискувате ли да подразните по този начин обществото?



- Годишно Европа отпуска около 1 милиард евро за финансиране на НПО-та и техни проекти. Какво е получил българският или испанският гражданин примерно от този милиард? Публична тайна е, че огромна част от тези пари се „захлебват” от организации, близки до Сорос. След това се разпределят на разни сдружения и фондации, които ни пробутват джендърство, гей бракове и какво ли още не.
Т.нар. зелени НПО-та са също част от тази схема. Според мен този модел е порочен - една малка група хора, оплетени като свински черва, вземат едни пари и в крайна сметка работят срещу националните държави и интересите на хората, това трябва да спре.



- А как би могло да се спре?



- Чисто и просто като се премахне това финансиране, защото то е едно брутално точене на пари. И в отговор на предния Ви въпрос - ще се ядосат само соросовите структури и близките до тях медии. Смятам, че гражданите ще ни подкрепят да спрем това разхищение. Този милиард съвсем спокойно може да се насочи към изграждане на инфраструктура, към образователни институции в бедни райони, а не да го прибират едни хитреци и хрантутници.



- Според някои анализатори големият разговор в Европа ще бъде за икономиката и доходите?



- В момента големият разговор е за сигурността в Европа и за нелегалната имиграция. Що се отнася до икономиката ние сме длъжни да възстановим принципа на свобода на конкурецията. Просто казано това значи по-малко регулации и свобода за предприемачите. В момента имаме свръхрегулации и икономиките на европейските държави се задъхват от нови и нови правила. А що се отнася до доходите  - отговорът е прост. Силни икономики значат високи доходи. И се връщаме на предходното изречение.



- По отношение на сигурността и миграцията?



- Много тежка тема. Европа отдавна не е сигурно място. Имаме проблем с формираните гета, с радикализацията, с ислямския фундаментализъм, който цъфти в тези гета. Трябват крути мерки. Съпротивата ще е голяма, но тези гета трябва да бъдат разтурени. А проповедниците на радикален ислям - изгонени от Европа. Предизвикателството е нелегалната имиграция. Европа трябва да затвори границите. Нулева нелегална имиграция. От ВМРО от години настояваме да се изменят регламентите, за да се улесни депортирането на всеки, който е влязал нелегално в европейска държава.



- Ще Ви попитам и за София. Неразривно свързано е с европейските избори?



- Така е. Бил съм два мандата общински съветник в София, като роден, израсъл и живущ в София познавам до болка проблемите. Някои от проблемите ние от ВМРО решихме. За други не ни чуха и все още не ни чуват. Давам Ви пример с чистота на въздуха. Това е една от темите за София. Решението е повече автобуси на по-малки интервали и засаждане на милиони дървета, за зелени пояси. Това са ефективните мерки.



Столичната община може да търси директно финансиране за тези мерки от Европейската комисия. Що се отнася до масовото залесяване, съм сто процента убеден, че при нормално предложение ще се отпуснат средства. В крайна сметка от урбанистична гледна точка засаждането на дървета в градските зони е най-ефективната мярка срещу замърсяването.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със