Свързани новини

07.05.2019 09:40

Евростудентите се събират в СУ

Видян 732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Днес от 10.00 часа в Аулата на Софийски университет "Св.Климент Охридски" ще се проведе церемонията по откриването на най-голямото студентско събитие в Европа - среща на борда на Европейския студентски съюз, съобщиха от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Европейският студентски съюз (ESU) е обединяваща организация на 45 национални студентски съвета от 39 страни. Съюзите са отворени за всички студенти в съответната държава, независимо от политическото убеждение, религия, етнически или културен произход, сексуална ориентация или социално положение. Членовете на ESU са автономни, представителни и действат в съответствие с демократичните принципи.
Националното представителство на студентските съвети (НПСС) е бъде домакин на събитието, което ще се проведе между 6 и 12 май 2019 г. в София. Българската делегация успя да спечели доверието на представителите на студентите от цяла Европа и беше единодушно избрана да бъде домакин на седемдесет и шестата среща на борда на Европейския студентски съюз. Събитието се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Национален студентски дом, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Съвет на ректорите и Столичната община.



Официални гости ще бъдат г-н Бойко Борисов - министър-председател на Република България, г-н Красимир Вълчев - министър на образованието и науката, , проф. Любен Тотев – председател на Съвета на ректорите на висшите училища, г-н Георг Георгиев - заместник-министър на външните работи, г-н Николай Павлов – заместник-министър на младежта и спорта, проф. дин Сергей Игнатов - Ректор на Европейския университет за хуманитарни науки, бивш министър на образованието, младежта и науката, д-р Пламен Русев - създател на "WEBIT", проф. дфн. Анастас Герджиков - Ректор на Софийски университет "Св. Климент Охридски" и други.



Тържествената церемония ще събере на едно място официални гости, над 130 делегати на ESU - представители на повече от 45 студентски организации от цяла Европа и представители на студентските съвети от цялата страна.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за