Свързани новини

07.05.2019 10:05

ТЕЦ Доган дължи 6.6 млн.лв на държавния Булгаргаз

Видян 2882 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    НЕК регистрира отрицателен резултат от 72.7 млн. лв. на фона на плюс от 72.8 млн. лв. година по-рано, сочат резултатите за първите три месеца на т.г., публикувани от финансовото министерство, пише Сега. Това означава сериозно влошаване на финансовите показатели със 145.5 млн. лв. за година, или по 12.1 млн. лв. на месец.

Компанията отчита спад на приходите от продажба на ток с близо 52% спрямо година по-рано.  НЕК ще запълва дупките с приходи от фонд Сигурност от над 120 млн. лв., които за пореден път донякъде ще компенсират драматичното влошаване на резултатите. Фондът се пълни с 5% вноски от всички производители на ток (вкл. и от самата НЕК), а парите отиват за подпомагане на електрическата компания.

Друго държавно дружество - ТЕЦ Марица-изток 2, за пореден месец не успява да се справи с дълговете си. Заради покупката на скъпи квоти въглеродни емисии дълговете (краткосрочни и дългосрочни) са за почти 1.4 млрд. лв.  За първите три месеца Тецът е на загуба от над 33 млн. лв. Същевременно енергийният производител продължава да финансира с милиони ФК Берое.
С печалба се отчита и Булгартрансгаз, който е на плюс за първите три месеца от над 37 млн. лв. На печалба е и Булгаргаз (17.1 млн. лв.), чийто основен длъжник отново е столичното парно. Сред длъжниците на държавното дружество са ЛУКойл Нефтохим (14.2 млн. лв.), както и ТЕЦ Варна (6.6 млн. лв.), собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион