Свързани новини

05.05.2019 13:05

Израел изпрати танкова бригада на границата с Ивицата Газа

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Израел е изпратил танкова бригада на границата с Ивицата Газа, съобщи пред журналистите един от ръководителите на армейската пресслужба Йонатан Конрикус, предава РИА Новости.


„Ние сме в процес на разполагане на 7-а бронетанкова бригада, която при необходимост ще бъде задействана в настъпателни действия. Прехвърлянето се прави не за укрепване на отбраната, а за да има там достатъчно сили“, уточни той.


Руската агенция припомня, че на границите на Ивицата Газа, където има около 40 хиляди бойци с десетки хиляди ракети, израелските военни обикновено държат две бригади с по две хиляди души във всяка.


По думите на Конрикус, армията е призовала резервистите в частите на противовъздушната отбрана (ПВО) и разузнаването, но засега не се планира мащабна мобилизация. В същото време той коментира възможни преговори за мир.


„Те може да се проведат, или да не се проведат, но ние не знаем нищо за тях, това не е наш прерогатив. Нашата задача е да защитаваме гражданското население на Израел и да караме ХАМАС и „Ислямски джихад“ да плащат цена за тяхната агресия“, подчерта офицерът.


Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че е дал заповед на армията да продължи „масираните атаки“ срещу палестинските терористи.


През последните дни израелските военни са засекли изстрелването на около 430 реактивни снаряда и са атакували около 220 цели в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел от страна на палестинските бойци, предаде Фокус. Бомбардировката е срещу обекти на двете основни групировки в анклава – движението ХАМАС и съюзниците му от „Ислямски джихад“.


В петък палестински снайпер рани двама войници, като в отговор израелската авиация атакува позиции на терористите в Ивицата Газа. При това загинаха трима палестинци, а още 50 пострадаха при сблъсъци с военните на границата.


Обменът на удари прекъсна затишието, което се бе установило от март, когато с посредничеството на Египет управляващото в Ивицата Газа ХАМАС обяви взаимно прекратяване на огъня с Израел.


Сред загиналите са един израелтянин и шестима палестинци. Ескалацията на конфликта може да постави под въпрос сигурността на провеждането на музикалния конкурс Евровизия, който се открива в средата на май в Тел Авив.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено