Свързани новини

05.05.2019 10:15

Борисов подари на папата икона, омофор и българско кисело мляко

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов и папа Франциск проведоха среща на четири очи във ВИП залата на Правителствения терминал, предаде Фокус.


По време на срещата премиерът Борисов подари на папа Франциск златовезана икона, омофор и българско кисело мляко.Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата църква отбеляза и в специалното си видео обръщение към българския народ в навечерието на посещението му у нас. Лентата, символизираща епископската власт – омофорът, който премиерът Борисов дари на папа Франциск, впечатлява с украсата си. В краищата му са извезани златни кръстове, а в горната му част – образите на свети Петър и свети Павел. Премиерът подготви изненада и за държавния секретар на Светия престол – кардинал Пиетро Паролин, който също получи златовезана икона на свети Петър и свети Павел. И двете икони се отличават с прецизна и фина изработка, както и с вложените златни конци. Те са дело на българско ателие за богослужебни одежди.


Премиерът Бойко Борисов подари на Светия отец и традиционно българско кисело мляко и вечна роза - един от символите на България. Продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре познат на папа Франциск още от детството му в Аржентина.
Българският премиер получи златни и бронзови медали от понтификата на Негово Светейшество.

 "Вярвам, че страната ни ще остави у папа Франциск спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви", заяви министър-председателят.

„Аз съм вярващ човек, българинът е вярващ човек. Радвам се и благодаря на всички българи, за разбирането и за тази възможност, да посрещна един от символите на вярата за съвременния свят - Негово Светейшество Папа Франциск.
 
Вярвах, че той ще приеме поканата да посети България, вярвам, че страната ни ще остави в него спомен за добри хора, толерантни и миролюбиви“, заяви министър-председателят Борисов.

По думите му посещението на папа Франциск е голяма реклама за България, а то фактът, че за втори път папа посещава страната ни означава, че демократичните процеси са необратими. Според премиера Борисов апостолическото посещение е висока чест за България, вдъхновяващо послание и подкрепа за мира в региона и света.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак