Свързани новини

03.05.2019 11:53

Нинова: ГЕРБ всеки ден ни отдалечават от Европа

Видян 1002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„ГЕРБ всеки ден ни отдалечават от Европа. С еврофондовете Европа дава пари на България с цел да настигнем стандарта на развитите държави. Оказва се, че тези пари не са отишли по предназначение, а в ръцете на управляващите – къщи, апартаменти". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Бтв. Тя подчерта, че в Европа гледат на управляващите като на хора, които са взели европейските пари за себе си. "Трябва да има европейска прокуратура и дано г-жа Кьовеши бъде избрана за европейски прокурор, защото тогава харченето на европейски средства ще се следи от Европейската прокуратура и ще има справедливост. Националните органи да следят изразходването на националните средства в страната“, каза още председателят на БСП. Според нея няма как, дори в европейски избори, да не се обсъждат вътрешно национални въпроси. „България е част от Европа и тези теми са част от европейските политики. Няма как да не обсъждаме корупция, след като Европа ни дава тежка оценка, че сме най-корумпираната държава. Няма как да не обсъждаме доходи, след като сме най-бедната страна. Няма как да не обсъждаме свобода на медиите, след като дойдоха много тежки оценки от Европа и партньори“, категорична е Нинова.


Според председателят на БСП не е вярно, че управляващите отстраняват всеки, замесен в скандал и като пример посочи „Хасковогейт“. „Доказателство за такава политика ще бъде, ако г-н Борисов поиска оставката на г-н Порожанов. През цялото време на изграждане на модела на къщи за гости, той е бил или шеф на фонд „Земеделие“, или министър на земеделието“, подчерта тя. По нейните думи се дават оставки, но си остават с имотите. „Когато тези имоти се конфискуват и парите се върнат на народа, откъдето са взети, ще има справедливост. Когато поне едно от тези дела приключи с осъдителна присъда и има справедливост в правораздаването, тогава ще кажем – да“, допълни Нинова. По нейните думи с оставките просто се спасява положението, а не, защото са осъзнали, че има проблем. „Това е изграждан модел в годините, в трите правителства на Борисов, независимо с кой управлява. Започна от Министерски съвет, мина през зам.-министри, областни управители, кметове, фонд „Земеделие“ – цялата държава е обрасла. Корупцията при тях доби вид на държавна политика и вече е заложена в законите“, коментира председателят на БСП. Като пример посочи закона за опрощаване дълговете на Домусчиев, както и на Мюфтийството - пример за задкулисие между ГЕРБ и ДПС.


„Няколко пъти опитват да прехвърлят вината в опозицията, но това е грешен ход, след като 10 години управляват. Опозицията няма достъп до средства – нито сме във фонд „Земеделие“, нито министерства, нито разпределяме пари“, категорична е Нинова.


„Няма противоречия вътре в листата или напрежение в партията. Всеки има право да използва преференции“, каза тя. Нинова припомни, че БСП е напуснала парламента, защото управляващите искаха да премахнат това право от Изборния кодекс. „Младите хора в листата дават ново начало, младост. Те са съчетани и с опит, защото в листата има много опитни хора – Деница Златева, Иво Христов, Румен Гечев и други“, посочи тя. Нинова призова хората да излязат и да гласуват за когото са решили, но да гласуват, защото гласът им ще бъде преразпределен. „Истинският отговор на манипулирането на вота е масовото гласуване. Тези избори не са маловажни. Европа е всеки ден тук, във всяко нещо, което си помислим. Искаме да се преборим там за минимална европейска заплата и пенсия, младежка политика. Ние гледаме на тези избори и като начин да променим нещата в България – модела на паралелната държава“, каза още Корнелия Нинова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей