Свързани новини

03.05.2019 11:13

Яхта си взела съветничка в земеделието

Видян 3875 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна



Министър и две сестри бяха хванати в схема за европари през 2014 г, по време на служебното правителство и министър Васил Грудев.

Тогава две сестри разпалиха скандал със съмнения за потенциален конфликт на интереси при усвояването на европарите по Програмата за развитие на селските райони. Докато експертът Цветомира Савова съветваше Грудев за европрограмата, сестра й - Гергана Савова, предлагаше консултантски услуги по нея чрез дружеството си Алфа солюшънс 7 ЕООД, пише Скандал.

Консултантската фирма на 29-годишната Гергана е била регистрирана през 2012 г. и на сайта се посочва, че предоставя консултантски услуги по мерки на агропрограмата за създаване на микропредприятия, за разнообразяване към неземеделски дейности, за добавяне на стойност към земеделски и горски продукти. Цветомира Савова потвърди, че Гергана Савова е нейна сестра. Тя обаче отрече да е в конфликт на интереси. На въпрос колко проекта на сестра й са одобрени, откакто тя е съветник на министър Грудев, Цветомира Савова заяви: "Няма нито един сключен договор. Фирмата изобщо не се занимава с Програмата за развитие на селските райони, откакто аз имам сключен договор с министерството. Второ, аз нямам никакъв договор и не съм служител на фирмата. Не съм била във фирмата от 2007 или 2008 г."

На сайта си обаче дружеството предлагаше консултантски услуги по програмата. По повод съобщение на сайта на община Бяла Слатина от 18 септември 2013 г. за реализация на проект "Спортна площадка в жк "Сладница", където изрично е написано, че е присъствала "г-жа Цветомира Савова - представител на "Алфа солюшънс 7" ЕООД - фирмата, консултирала разработването на проекта", Савова заяви, че е била представител на фирмата, но не е била в трудови взаимоотношения с нея.

От сайта на компанията стана ясно, че дружеството е реализирало и проект за реконструкция на водопроводна мрежа в Бяла Слатина. Имаше и проект за благоустрояване на населените места в община Ветрино, за реконструкция и естетизация на централния градски площад и околното пространство в Шабла.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне