Свързани новини

02.05.2019 13:15

Правосъдният министър на Кипър подаде оставка заради серийния убиец

Видян 1652 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седемте убийства, които шокираха Кипър, доведоха и до политически сътресения в правителството. Днес министърът на правосъдието и обществения ред подаде оставка, която бе приета, предаде БНР.


Два часа продължи срещата на Йонас Николау с президента Никос Анастасиадис. След нея Николау обяви, че е подал оставката си като израз на политическа отговорност.


Предстои и среща на началника на полицията Захариас Хризостому с президента.


В хода на мащабното разследване след откриването на първото тяло на 14 април правосъдният министър и полицията бяха обвинени в „престъпна небрежност“ и остро критикувани заради бездействието на органите в случаите на изчезнали жени мигрантки, сигнали за които са били подавани през последните години. Те не са били своевременно и адекватно разследвани, което би могло да спаси някои от следващите жертви.


Днес е 19-ият ден, в който продължават разследванията на ужасяващите престъпления на първия кипърски сериен убиец - 35-годишният капитан от Националната гвардия Никос Метаксас. Издирванията са съсредоточени в силно токсичното Червено езеро, където се прави опит да бъде изтеглен локализиран вчера обект, приличащ на бетонен блок. Смята се, той е свързан с втория куфар с останките на още една от жертвите на серийния убиец.


Задържаният Метаксас е признал 7 убийства - на 5 жени от Филипините, Непал и Румъния и на двете малолетни дъщери на две от тях. Досега са открити четири тела. От направените аутопсии и изследвания категорично е потвърдена самоличността само на една от жертвите. Криминалистите допускат, че убийствата може да са повече.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата