Свързани новини

25.04.2019 12:02

Премиерът: Не може строежът на УНСС да стои като паметник на културата

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Не може строежът на новия корпус на УНСС да стои като „паметник на културата“, защото студентите трябва да учат. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след среща с ръководството на УНСС, предаде Фокус.
„Не може да се дават милиарди за образование – да не го повтарям, много път и съм го говорил. Не може да го оставим този строеж да стои като „паметник на културата“ в този му вид. Ако ги оставя да продължат да спорят – Министерството на финансите, МРРБ, УНСС, да си налагат санкции, корекции и всичко останало, това ще остане така“, заяви Борисов.


„Не един, не два, не 20 обекта съм довършил. Водя се от това, че тук учат студенти, има преподаватели, има специалности, които се водят само на английски, чуждестранни студенти към 500… и този спор не ми е приятен. Така че във вторник на Министерски съвет ще дадем 7,5 млн. лв. Оттам нататък искам вече да седнете и да видите за корекциите“, заяви премиерът. Той посочи, че строежът трябва да бъде довършен, за да може студентите да учат.
На въпрос защо две години държавата на отговаря на УНСС, след като университетът констатира, че има проблем с отпускането на държавните средства, Борисов отговори: „Защото има финансови корекции и несъгласие на управляващия орган“.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне