Свързани новини

24.04.2019 09:32

Цацаров взе под специален надзор разследването срещу Местан

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан. Той възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура - Кърджали.


На 14.04.2019 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали започна разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътно-транспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от Кърджали към ГКПП Маказа, при което е причинена смърт на 6-месечно бебе.


На 15.04.2019 г. Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетно дете.


До главния прокурор постъпиха молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.


Любопитен е въпросът, защо Цацаров взе под специален надзор разследването срещу Лютви Местан, а не направи същото при катастрофата със сноумобил причинена от вече бившия транспортен министър Ивайло Московски, при която загина синът му. И в двата случая има причинена смърт на дете след произшествие, но само единият попадна под специалното наблюдение на главния прокурор, а другият бе потулен от прокуратурата и дори не стигна до обвинение.


В същото време Кърджалийският окръжен съд окончателно отмени мярката Забрана за напускане пределите на Република България, на Местан. Съдът приема, че забраната се явява прекомерно ограничение, надхвърлящо целите, заложени в същината на тази мярка за процесуална принуда.


Така за пореден път магистратите уважиха искане на Местан, след като преди няколко дни му върнаха дори книжката. Във вчерашния следобед прокуратурата пък повторно му отне шофьорската книжка. Държавното обвинение е събрало достатъчно доказателства, че Лютви Местан не е бил толкова изряден шофьор и затова повторно му взе свидетелството за управление на МПС. От 2013 г. до момента той има издадени едно наказателно постановление, един акт и 13 фиша - всичките за привишена скорост. Санкциите са в размер от 100 до 300 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на