01/02
23.04.2019 16:24

Dare to Scale Growth Program с основен партньор Пощенска банка ще подкрепи разрастването на 10 български компании

Видян 1422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българският офис на глобалната мрежа Endeavor търси предприемачи, които искат да развиват бизнеса си на световно ниво. Преминалите през етапите на подбор ще бъдат включени в 4-месечната програма Dare to Scale. Това ще е първата по рода си програма за растеж в България, която е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече оперират на пазара и биха искали да разширят дейността си.



Условията за участие са:
-    да имате вече работещ бизнес в България от която и да е сфера;
-    да сте реализирали оборот от минимум 200 000 лв. през  2018 г.;
-    броят на служителите ви да не надвишава 150 души;
-    и най-важното – бизнесът да е с потенциал за глобален растеж.



В програмата  Dare to Scale могат да участват както компании, работещи от години, така и компании, които са стартирали сравнително скоро.
 
Пилотният проект се реализира с водещия партньор на бизнеса - иновативната финансова институция в България – Пощенска банка и с подкрепата на една от най-големите български софтуерни компании Скейл Фокус, както и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

През месец юни ще бъдат избрани до 10 участници, които от септември до декември 2019 г. ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. На избраните компании ще бъде подпомогнато както чрез осигуряване на финансов капитал, така и чрез менторство. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал.

Най-добре представилите се предприемачи ще имат възможност да получат подкрепа и от глобалната мрежа на Ендевър.

Всеки желаещ да се включи в Dare to Scale Growth Program може да попълни кандидатурата си на този линк. Пълната информация за програмата е качена тук.

 Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка:



„Ние от Пощенска банка се включваме с много очаквания в този нов и много амбициозен проект и като партньор на Ендевър България предстои да селектираме най-добрите разрастващи се компании и да им предоставим своите ноу-хау, експертиза и финансиране”, каза по време на срещата г-жа Петя Димитрова. „Искаме да дадем шанс за развитие на перспективни scale-up компании – като част от корпоративната визия на Пощенска банка да инвестира целенасочено в бизнес средата у нас. Ние сме банката на бъдещето, реализираме заедно с нашите клиенти успешно техните идеи, предоставяме им финансови решения за ефективен бизнес растеж. Ние самите също сме иноватори, които променят пазара на банковите услуги и постоянно въвеждат иновативни продукти. Вътрешната ни култура насърчава смелите идеи.“


Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor Bulgaria:



„Чрез програмата Dare to Scale Ендевър си поставя за цел да разшири възможностите пред българските предприемачи да получат достъп до знания и опит в изключително важна за техния успех фаза на развитие – тази на ранния им растеж. На база на световния опит и ресурси на Ендевър ние вярваме, че ще спомогнем за израстването на участниците в Програмата, а с това и за развитието на цялостната икономическа среда в нашата страна. Благодарим за доверието на нашите партньори и съмишленици, с чиято ключова подкрепа успяхме да реализираме този проект.“

Виктор Билянски, съосновател и главен технически директор на ScaleFocus:



„От началото на Скейл Фокус досега сме работили успешно с много стартиращи компании, за които сме не само софтуерен партньор, но и ментор за техния цялостен растеж и структуриране на бизнеса. Научихме се как чрез много и целенасочена работа да излезеш успешно на чужди пазари и разшириш бизнеса си. Отворени сме да споделим успешния ни модел и да помагаме други български компании да направят същото. Радваме се, че имаме възможността да подкрепим тази програма, защото вярваме, че в България има огромен човешки и иновационен потенциал.“





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.