Свързани новини

23.04.2019 13:59

Беър Грилс плати 12 800 лв. глоби за филма в Рила

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Глоби в размер на 12 800 лева за нарушение и заснемане на филм в района на Мусала от страна на Беър Грилс и екипа му са били заплатени, съобщиха от Национален парк Рила. Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018"ю в района на връх Мусала на територията на НП Рила бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения.
За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк "Рила" на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя актове за установяване на административни нарушения. По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция на основание чл. 83, ал. 1, т. 1 от Закона за защитените територии. Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.
Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция Национален парк Рила за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак