Свързани новини

23.04.2019 09:43

Близки на семейството от катастрофата с Местан: Всичко ще се потули

Видян 2039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Притесняваме се, че може всичко да се потули. Лютви Местан има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите. Искаме правилното решение на съда, искаме справедливост”,заяви в ефира на Здравей, България по Нова Ергюн Мюмюн, близък на семейството, което загуби 6-месечното си бебе при катастрофа в лидера на ДОСТ.


Пред телевизията те заявиха, че са изпратили вече искане до Върховната касационна прокуратура  да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследването и дали всички доказателства се събират по надлежния ред, тъй като близките изказват съмнение, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.


"Имало е видимост. Лютви Местан не е спрял на знак "СТОП",минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво, надясно – всичко се вижда”, коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали.


Според близки на семейството, Лютви Местан не е оказал помощ,не е слязъл от колата си и около половин час е стоял в нея докато дойдат полицаите.


"Ако беше спрял, нямаше да се случи такова нещо. Има добра видимост, можеше да се спре, да се помогне. Ако беше спрял, това нямаше да се случи”, каза Ергюн Мюмюн – близък на семейството.


"Ако има закони в тази държава, те трябва да са еднакви за всички нас”,посочи дядото на починалото бебе. "Дъщеря ми още не е в състояние да стане от леглото, все още лежи, не знаем какво ще й се случи. Все плаче и не знам как ще свикне без бебето си. Вчера беше изписана от болницата в Кърджали”, каза още той.


В същото време стана ясно, че Местан обжалва и забраната си да напуска страната ни. Както 19’ вече писа, Кърджалийският съд вече му върна шофьорската книжка, която му бе взета след катастрофата. Местан обжалва и гаранцията от 10 00 лева. Припомняме, че първоначално съдът отмени паричната гаранция, защото не знаел, с какво състояние разполагал лидерът на ДОСТ. Проверка обаче установи, че Местан е декларирал 87 хил. лв. пред Сметната палата през 2017 г. и върна наложената му гаранция. Сега той пак я обжалва.  Пострадалото в катастрофата семейство пък обяви, че ще иска 1 милион лева кръвнина от политика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели