Свързани новини

21.04.2019 13:44

Иво Христов: Всеки у нас е европеец, колкото Юнкер

Видян 1699 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки глас за друга листа и кандидат извън тази на „БСП за България“ не застрашава с нищо статуквото, а го подпомага да се бетонира. Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Иво Христов по време на представянето на листата в Южния парк, предаде Агенция „Фокус“.


„Днес е историческа дата – 20 април. Това е годишнина от избухването на Априлското въстание. Това е много добър ден за начало на една кампания, която цели пълен обрат в страната. Ако преди 100 и повече година неколцина българи промениха съдбата на нашия народ, днес повечето българи преживяват политиката пред телевизора с дистанционно в ръка. Трябва да надмогнем тази апатия. Това е първата стъпка. В хода на кампанията със сигурност често ще ни упрекват, че говорим за вътрешна политика, а трябва да говорим за многогодишна финансова рамка, за дигитализация, за свързаност. Нищо подобно, няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска. Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин, това е проблем с европейската граница. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина да търсят препитание, това е проблем на Европа“, допълни Христов.


Той посочи, че всички българи са европейци наравно с останалите в ЕС.


„Всеки старец в обезлюдяло село в Северозападна България е също толкова европеец, колкото е Юнкер, или Майдел, или Габриел и когото и да се сетите. Проблемът на българския възрастен забравен бедстващ възрастен човек е общоевропейски. За финал да кажа, че тези избори имат два залога – национален и европейски. Националният е да създадат условия за коренна политическа промяна. При победа на нашата листа ще имаме нова политическа ситуация. Всеки глас за друга листа и кандидат извън нашата не застрашава с нищо статуквото, а го подпомага да се бетонира. Европейският залог е този да изпратим в ЕП критично мислещи, ангажирани хора, които да преведат Европа на езика на хората“, допълни Иво Христов и отчете, че политиката на ЕС не е обърната към обикновения човек, а към корпорациите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    У С П Е Х !!!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    У С П Е Х !!!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни