Свързани новини

20.04.2019 16:35

Нинова: Тръгваме за победа на европейските и за предсрочни парламентарни избори

Видян 2144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега - слоганът на нашата кампания", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България". Събитието се състоя на открито на поляната зад музея "Земята и хората" в Южния парк в София.


Добър ден и добре дошли на всички!


Благодаря ви, че сте тук днес – общински председатели, областни председатели, кметове, председатели на общински съвети, народни представители, членове на Националния съвет.


Вие сте моторът на БСП и ние заедно сме екипът, който тръгва в една емоционална и красива, вярвам и победоносна кампания. Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече – тръгваме на битка за справедливост сега. Това е слогънът на нашата кампания. Справедливост днес, не след 5, не след 10 години, не с празни обещания и с кухи фрази. Днес, българският народ и Европа имат нужда от справедливост. Ние първи приехме своята програма за икономически развита, социална Европа, Европа на равните възможности, Европа без две и три скорости. Днес представяме пред вас и лицата на тази кампания – хората, които предлагаме да ни представляват в Европа. Остава да си свършим работата. Имаме идеите, имаме хората, от нас – от този екип и от вас – мотора на партията, зависи да си свършим работата. Да се обърнем към всеки български гражданин, тук или в чужбина.


Скъпи българи, знаем, че мнозина от вас гледат на европейските избори с недоверие, някои от вас не вярват че Европа може да повиши доходите им. Може, ако се преборим за минимална работна заплатна и пенсия. Ако се преборим за инвестиции в България, които да осигурят работни места.  Други от вас не вярват, че Европа може да помогне на децата им. Може, ако нашите представители там, ако социалистите – левицата в Европа, се преборим да наложим младежката гаранция, младежкия план за образование и работа, кулурния чек за младите хора.


Мнозина не вярват, че Европа може да помогне на българското правосъдие. Може, ако изградим силна, независима и подчинена единствено на върховенството на закона европейска прокуратура. Да се гласува на европейските избори има смисъл, защото те са важни за всеки българин, за справедливостта сега. Но за да стане всичко това възможно, там трябва да изпращаме не чиновинци за заплата, подчинени на брюкселската бюрокрация. Не хора, които срещу едно потупване по рамото и една снимка със силните на деня предлагат послушание и подчинение на България и на българския народ. Там трябва да изпратим достойни българи, професионалисти, каквито днес представяме пред вас. Българи, които да отстояват българския национален интерес в общия ни европейски дом. Българи, които да ни върнат достойнството на народ, равен на другите европейски народи. Това са те. Те са доказани икономисти, финансисти, еколози, лекари, хора на образователната система и културата, международници, авторитети – и в България, и в Европа.


С още нещо обаче днес трябва да се обърнем към българския народ – 26 май е важен, за да свалим на правителството на ГЕРБ и патриотите, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на Европейските избори означава начало на промяната в България. „Гражданите за европейско развитие на България” – ГЕРБ, ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство. Искаме свобода – основна европейска, българска и човешка ценност.


Но свободни хора ли сме днес? На едно от последните места сме по свобода на изразяване на слово и медии. Който си позволи да мисли различно, да говори различно, да критикува, е подложен на безпрецедентен натиск. Ето ви Елена, най-ярък пример за това. Искаме равни възможности, но в България близките до властта са по-равни от другите. Искаме върховенство на закона и равенство пред закона, но се оказа, че колкото повече апартаменти имаш в България, толкова по-недосегаем си за закона. Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но едноличната власт в България е факт. Разрушени са българските институции – един човек управлява еднолично народа и неговите пари. Ето защо, 26-ти май е важна дата, можем да променим това.


Но скъпи българи, не просто за да свалим това правителство, да го заменим с друго и да продължим по същия начин. Не просто една партия да падне от власт, а друга да спечели. Можем да поставим началото на промяната на модела, в който 30 години политици, икономически кръгове, олигарси са заедно единствено за личния си интерес и срещу интереса на народа. Този модел можем да променим.


Обръщаме се към вас – излезте и гласувайте на 26 май. Не бъдете безучастни наблюдатели на началото на промяната. Бъдете активни съзидатели на човешкото си достойнство, на българското достойнство, на достойна България в справедлива Европа. Справедлива сега! Чрез нашите идеи, с нашия екип, на 26-ти, и с вашия глас – победа за Европа и за България! Блгодаря ви! Успех на всички и на добър час!


Петър Витанов: Промяната на отношението към децата ни е нашата отговорност към тяхното  бъдеще


„Промяната на отношението към децата ни е нашата отговорност към тяхното  бъдеще. 26-ти май е денят на промяната“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Петър Витанов по време на представянето на листата на левицата.  Той подчерта, че днес българското правителство обрича на културна нищета и безпросветност собствените си деца, а в Европа след десетилетия дясна хегемония, младите хора сякаш са лишени от перспектива, амбиция и хоризонт.


„Днес младите хора остаряват на 20 години, защото се чувстват отритнати и изолирани от пазара на труда, а огромна група от тях по неволя остават без образование. Тъжно, но в 21 век, в най-развитата част на света- старата немска поговорка, която гласи, че който се ражда беден, умира глупав, е по-валидна от всякога. Днес повече от всякога се нуждаем от цялостна политика, гарантираща: достъпа до образование, разширяване на обхвата на младежката гаранция и насърчаване на политики в областта на културата, насочени към младите хора.


 


Иво Христов: Да надмогнем апатията


„Днес е историческа дата – навършват се 143 години от избухването на Априлското въстание. Ако преди толкова години неколцина българи промениха съдбата на нашия народ, днес повечето българи преживяват политиката пред телевизора. Трябва да надмогнем тази апатия”, каза кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Иво Христов  По думите му в хода на кампанията често ще упрекват левицата, че говори за вътрешна политика, а не за дигитализация, свързаност и многогодишна финансова рамка.


Според него няма българска вътрешнополитическа тема, която да не е европейска. „Ако по плажовете край Шабла изплува кокаин – това е проблем с европейската граница. Ако стотици хиляди българи заминават на гурбет в чужбина, за да търсят препитание- това е проблем на Европа“, каза той. По думите му всички българи са европейци, наравно с другите в съюза и всеки възрастен българин, в което и да е обезлюдено село в Северозападна България, е също толкова европеец колкото е и Юнкер.


Той коментира, че проблемът на всеки възрастен, забравен или бедстващ българин е общоевропейски проблем. Според него тези избори имат два залога – национален и европейски. „Националният е да създадат условия за коренна политическа промяна. Европейският е  да изпратим в ЕП критично мислещи хора, които да преведат Европа на езика на хората, защото Брюксел се отчужди от хората“, заключи Христов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв