Свързани новини

20.04.2019 09:04

Президентът: Службите да потърсят имоти и сметки на управляващите в чужбина

Видян 4899 пъти | Коментари 7
Гласували 5 рейтинг: 4.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев призова службите да си свършат работата и да открият банкови сметки и имоти в чужбина, както и подставените лица, на които се водят.


АпартаментГейт рефлектира върху институциите, руши престижа на България в чужбина, заяви още държавният глава в предаването Панорама по БНТ.


Искам да е ясно, че аз не колекционирам и не заменям апартаменти - каза президентът. - Имам едно жилище в Редута. 13 години съм живял в бараки на поляната до пистата, 10 години съм лашкан по ведомствени апартаменти.


Да, закупил съм ведомствено жилище в Пловдив от Министерството на отбраната чак, когато станах полковник на цени, на които купиха всички във входа. Ако съм имал прегрешения, съм щял да бъда санкциониран от МО.


При мен всичко е ясно и точно; вижда се в декларациите. Жалки са напъните да бъда въвлечен от управляващите в имотните далавери на реалните корупционери.


Изборите да бъдат прозрачни и честни, защото са фундамент на демокрацията и затова призовавам правителството да осигури машини за машинно гласуване, обясни президентът.


Машинното гласуване ще снижи ролята на субективния фактор; мъкнене на чували с бюлетини; клипове в Ютюб показват инструкции за фалшифициране на изборите - това трябва да се преодолее, настоява президентът.


Коя стабилност, попита президентът Радев. Стабилността на сауните и персоналните асансьори, на топящото се население, на емиграцията ли?!


В същото време сайтът Фрог разкри, че множество известни българи, сред които и доста политици панически продавали имотите си в Гърция, след разразилия се у нас скандал с апартаментите на властта.


Крайбрежни вили се предлагали дори на драстично занижени цени, само и само собствениците им да се отърват по-бързо от тях. Причината – имената и имотите им ще бъдат качени в Имотният регистър на Гърция и ще бъдат публично достъпни, още от началото на 2020г.


Същевременно готвените промени в закона за Търговския регистър, според които до края на май всички фирми трябва да подадат заявления в Агенцията по вписванията за това кой е крайният собственик, всява допълнителен смут в някои притежатели на имоти.  Според Frognews, хора от властта правели всичко възможно, въвеждането на промяната, свързана с европейска директива, да се забави колкото се може повече. Целта – да не излязат на светло имоти, купени с доходи, за чийто произход няма обяснение. 


Според европейския регламент до 2020 г. всички регистри на страните членки на ЕС трябва да са попълнени с реалните крайни собственици на фирми и дружества.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ПРЕЗИДЕНТА ЗАТВОРИ УСТАТА НА РАДЕТЕЛИТЕ НА "СТАБИНОСТТА"ЗА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ,КОИТО ИСКАТ ДА ВЕКУВАТ НА ВЛАСТ.БРАВО.

  • 006 Anonimen 30.06.2019 14:08

    след малко ще се появи някой и ще оплюе президента.

  • 005 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ИМА ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ.

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    до анонимен 1:отлично мнение. приветствам.препоръчвам да си припомниш правилата за членуване от граматиката,кояти си изучавал в отделенията на основното училище.ПРЕЗИДЕН Т Ъ Т.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    президент на запис- оригиналът е при решетката.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец