Свързани новини

19.04.2019 15:46

Йончева: Какво крие АПИ?

Видян 1797 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"Агенция "Пътна инфраструктура" очевидно не желае да бъде извършена независима проверка на българските пътища от независима европейска лаборатория". Това заяви на пресконференция в централата на партията водачът на листата на БСП за предстоящите избори Елена Йончева. "Нашият въпрос е - какво крие АПИ?", попита тя.

Йончева обясни, че още на 18.12.2018г. левицата е поискала такова разрешение от АПИ да се направи проверка на основните магистрали и пътища, строени и ремонтирани през последните 5 години, защото такъв е периодът на устойчивост. По думите й става въпрос за магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма", "Марица", пътят Видин-Кулата и Околовръстния път. Тя допълни, че на 15.03.2019г. е внесено и второ писмо, в което е поискана независима проверка на конкретни 46 точки. "Поискахме и цялата техническа документация, свързана с тези точки. Отново нямахме отговор", коментира тя. По думите й на 18.04.2019г. е внесено трето писмо, но АПИ очевидно не желае да бъде извършена независима техническа експертиза в европейска лицензирана лаборатория. "Нашият въпрос е- какво крие АПИ?", попита тя.

Елена Йончева обясни, че още през януари месец са представени документи и са внесени в прокуратурата. Тя поясни, че от документите се вижда, че община Своге е поискала от АПИ проверка и ремонт на опасния участък, където са загинали 20 души.

"Ние представихме този документ в прокуратурата. "Още тогава казахме, че износващият пласт в този участък е с подменено съдържание", заяви тя и поясни, че част от твърдите частици са били заменени с варовик. Водачът на листата на левицата обясни, че това на практика намалява себестойността на изразходваните материали, което от своя страна намалява сцеплението на пътя. "Ние считаме, че една независима проверка в европейска лаборатория би била от полза както за българските граждани, така и за  самите строители", заяви тя.

Йончева коментира, че днес строителите, по мнение на експерти, връщат около 40% от стойността на самия път към политиците, които ни управляват, за сметка на качеството на пътищата и за сметка на нашето здраве и нашия живот. "Смятам че една независима проверка е изключително важна, защото тя ще попречи в бъдеще да бъдат правени такива престъпления със здравето и живота на българите", заключи Елена Йончева.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Насо 30.06.2019 14:08

    Какво крие АПИ? Не крие нищо, но и никой на теб не е длъжен да ти дава отчет. Отиди и се излекувай първо!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Към Насо: Господине,ако вие сте безразличен кън нещата в живота в Бг ,това си е ваша работа и не съм ви търсила мнението за да ми го натрапвате!!!Според мен на мен и на целия български народ трябва дадават отчет всички,които работят в : -Парламента -Народното събрание -Министерски съвет -Президентството -Министерствата -Държавните агенции -НОИ,НАП,НЗОК -както и всички ,които ПАПКАТ БЯЛ ХЛЯБ от моите ръце и от ръцете на целия народ!!!! Това за отчета е ясно.Обаче по-интересното е за отговорността.Всеки който наруши законността ,във и по повод изпълнение на задълженията си трябва да носи отговорност.Значи ,когато нагистралата е дефектна,защото някой икономисал материал и нарушил технологията и с това намалил качеството и създал опасност а хората,значи ,той трябва да си поправи грешките и да заплати щетите.НЕ НИЕ ,А ТОЙ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ КОРЕКЦИИТЕ.Обаче ,когато грешките са загубени животи ,тогава господ да се смили над него.Защото той ще го съди.Там парите не връщат към живот и не поправят грешките на алчните ,корумпираните и неграмотните. Така че ,когато си отворите устата и ще казвате нещо от простотия или васалско подчинение,знайте че сте глупав смешник.И това ,за съжаление е неличимо!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Множество дребни неща, които трябва да се свършат

Множество дребни неща, които трябва да се свършат, ще