Свързани новини

19.04.2019 12:26

Ало измамници присвоили 8 млн. лева през 2018 г.

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Телефонните измамници са присвоили 8 милиона лева от граждани през 2018 година, а за първите три месеца на тази година - близо 2 милиона лева. Това стана ясно на националното съвещание на ръководството на МВР, предаде БНР.

След акцията преди ден срещу телефонните измамници, при която имаше задържани в България и в Румъния, премиерът Бойко Борисов обясни, че не е имало нито едно обаждане за телефонна измама в страната:

"Предупреждават се хората, че полицията не взима пари, че не участва в такива измами, че не трябва да сътрудничат, но и до вчера госпожата, тя до последно си вярва, че съдейства на полицията и е в такъв филм, че просто трудно може да я изкара човек...".

Борисов похвали службите за работата им срещу наркотрафика, както и криминалистите във Вътрешното министерство за разкритите случаи на убийства в последните дни. Той благодари на медиите в общата им борба с МВР срещу телефонните измамници и подчерта, че секретните служби работят активно в последните няколко месеца по няколко направления:

"И по линия на борбата с организираната престъпност, и по линия на прокуратурата, и по линия на "Гранична полиция". Както за кокаина бяха предупредени и буквално акваторията на Черно море беше затворена от граничните ни служби, и затова се изхвърли наркотика - нямаше шанс да избягат. За контрабандата на цигари мисля, че всички знаете, че благодарение на всичките тези хора я свалихме под 5 процента".

В дирекция "Национална полиция" главният прокурор Сотир Цацаров подчерта необходимостта от превенция на телефонните измами. Той изрази специална благодарност на режисьора Андрей Слабаков за двата видеоклипа с документални кадри, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на всяка една медия с цел превенция.

Премиерът е поставил задача в следващата година ало измамите да бъдат намалени наполовина.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на