Свързани новини

17.04.2019 16:14

Манолова: Всички да подкрепят здравните работници

Видян 1218 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 „Стоя зад вашите справедливи искания от първия ден на вашия протест и ще стоя с вас до края”, заяви омбудсманът Мая Манолова, която пристигна в Бургас, за да подкрепи протеста на медицински сестри, клинични и рентгенови лаборанти, акушерки, рехабилитатори и др. Основните им искания са за достойни условия на труд, адекватно заплащане и повишаване на добавката за нощен труд. Акцията се състоя пред сградата на УМБАЛ. Манолова призова всички български граждани да застанат зад исканията на здравните работници.



„Въпреки неудобствата и опитите за натиск вие сте тук, за да защитите правата си, на вашите колеги и на всичките български граждани, които сме пациенти на здравната система”, каза Манолова. Тя посочи, че всеки ден медицински специалисти протестират в Казанлък, Стара Загора, Русе, Враца. Това по думите й трябвало да покаже на МЗ, че има проблеми в сектора, които не могат да бъдат решени с подаяния.

„Считам, че е изключително грозно и недостойно да се правят опити да бъдат противопоставяни работещите в сферата на здравеопазването, да се настройват лекари срещу медицински сестри, да се настройват работещи в общински болници, срещу работещи в частни такива”, подчерта омбудсманът. „Единственият начин нещата в системата да се променят е министерството да осмисли, че е необходима реформа”, добави тя.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.