Свързани новини

17.04.2019 15:44

900 хил. лв. ни струва папската визита

Видян 746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посещението на папа Франциск в България между 5 и 7 май ще ни струва 900 хил. лв., реши МС. На правителственото заседание бяха одобрени разходите за организирането и провеждането на апостолическото пътуване на Негово Светейшество. Средствата ще се осигурят чрез промени по националния бюджет за 2019г.



Допълнителните разходи за са в размер на 866 000 лв. От тях по бюджета на МС се отпускат 759 000 лв. От бюджета на МВР са предвидени 77 000 лв., а от този на НСО - 30 000 лв.  

Официалното посещение на Папа Франциск в България е първо посещение на глава на Ватикана и на Римокатолическата църква от 17 години насам. Припомняме, че папата идва в страната ни по покана на държавните институции. Той ще се срещне с представителите на държавните власти, с Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, с дипломатическия корпус и с гражданското общество. Папа Франциск ще се срещне също с представителите на религиозните вероизповедания, като по време на своята визита ще посети градовете София и Раковски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион