Свързани новини

15.04.2019 13:07

№2 на БСП: Ще вкараме 7 в ЕП

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Борим се да променим България и Европа. Да онагледим пороците на това управление, което спира икономическия растеж. Борим се за победа – дори и един глас повече от нашия основен политически опонент“. Това заяви кандидатът за евродепутат от БСП Петър Витанов в сутрешния блок на Бтв. Той посочи, че е малко изненадан от високата позиция, която му отреди пленумът на партията, защото сред кандидатите има много хора с по-богат политически, управленски, теоретичен и практически опит.


„Но това ме амбицира двойно да оправдая тези свръхочаквания“, допълни той. Според него БСП има всички шансове да вкара поне 7 евродепутата.


„Никога проевропейската идентичност на БСП не е била оспорвана. Това е партията, която подаде молба за членство и вкара България в ЕС“, припомни Витанов. Кандидатът за евродепутат подчерта, че БСП е демократична партия и затова листата е била пренаредена. „Тясното ръководство представи своя формулировка за листата. Националният съвет възприе голяма част от хората, които попаднаха в нея, но имаше друго разбиране за присъствието на Сергей Станишев. Това е колективният дух на БСП и се взе колективно решение“, каза още Витанов. Той е категоричен, че БСП не е вождистка партия и това е било доказано вчера. „Има ли друга партия, в която толкова демократично и прозрачно да бъдат проведени дебати и да бъде оспорено и мнение за част от състава на листата на тясното ръководство? Няма. Нинова не беше бламирана. Целият пленум и партията излязоха обединени около листата и от днес работим за спечелване на изборите“, допълни кандидатът за евродепутат, който изненадващо получи най-много гласове на пленума и зае 2-ра позиция след Елена Йончева.



По повод присъствието на съветника на президента Иво Христов в листата на БСП, той заяви, че това е изключително положително. „Той е възприет от голяма част от българските леви хора като автентичен техен представител и смятам, че ще допринесе със значителен положителен резултат“, коментира Витанов. Той уточни, че Петър Курумбашев е участвал заедно с Иво Христов в борба за четвъртото място. „Гласуването на Националния съвет предпочете Иво Христов в качеството му на гражданска квота“, уточни Петър Витанов.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец