Свързани новини

13.04.2019 09:24

Кметът на Габрово: Готова съм да подам оставка, ако се наложи

Видян 2163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Готова съм да подам оставка, ако се наложи. Оставката е в моя джоб от първия ден, в който има решение за избора ми на кмет. Това каза кметът на Габрово Таня Христова в ефира на Събуди се.


Третата поредна вечер на протести в Габрово премина без сблъсъци. Демонстрацията в петък вечерта започна от площада пред Общината. Протестиращите поискаха оставката на кмета на общината, тъй като, според тях, Таня Христова е виновна за възникването на проблема. Снощи полицаите свалиха шлемовете и щитовете си, което срещна одобрението на хората.

Кметът подчерта, че в Габрово няма ромско гето, махала или училище. В петък Общинският съвет е приел декларация по отношение на възникналия протест.


"Вчера по време на извънредната сесия на Общинския съвет се реши единодушно и се изготви обръщение към гражданите, с което категорично заяви, че внушенията и манипулациите за това, че в Габрово целенасочено и организирано се внасят или привлича роми, е невярно твърдение. Категорично се заявява, че в Габрово няма ромски гета, махала, нито ромско училище. /.../ В Габрово няма концентрирано присъствие на роми. Хора, които живеят незаконно - нямам такава информация", каза тя.

Христова уточни, че едно от изискванията, за да получиш общинско жилище в града, е да си живял е него поне 10 години. Тя беше категорична, че в Габрово няма настанени лица в незаконни жилища. "В момента продължава мероприятие, започнало в предишни години, за събаряне на незаконни сгради", обясни Христова и потвърди, че и тези дни са били събаряни сгради.

„Най-важното, което трябва да направим сега, е да върнем реда и спокойствието в Габрово”, заяви кметът.

По време на протеста в петък вечерта са установени седем лица с боксове и метални палки, заяви директорът на Дирекция "Жандармерия" Красимир Добрев в ефира на „Събуди се”. Съставени са им актове и са освободени.

До напрежение на третия пореден протест на гражданите на Габрово не се стигна. „В петък вечерта нямаше никакво напрежение. На площад „Възраждане” бяха изградени символични КПП-та за проверка на лица със съмнителни багажи. След като се събраха гражданите за протест, след около 40 минути тръгнаха на мирно шествие през града”, обясни още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и