Свързани новини

13.04.2019 09:14

Д. Кирилов: В пазарните отношения няма морал

Видян 2079 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



"В пазарността няма морал, а има обективност. Скандалът с апартаментите като методология залага на усещането за несправедливост. Обективно правото не е нарушено. Това ще стане ясно на мислещите българи. Преди 12-15 години имаше скандали с продажба на общински и държавни имоти. Нашето общество за това време е станало много по-взискателно. Ако това ни е проблемът в борбата с корупцията, значи сме еволюирали за тези години", заяви в предаването "Панорама" на БНТ новият правосъден министър Данаил Кирилов.

Правосъдният министър Данаил Кирилов коментира в студиото на "Панорама", че един от основните проблеми в страната е липсата на доверие. Той коментира и ситуацията в Габрово и усещането за несправедливост и заяви, че справедливостта е субективна категория, а правото е това, което юристите трябва да отстояват. Кирилов сподели и мнението, че в скандала за апартаментите правото не е нарушено.

Относно отпадането на изискването председателят на КПКОНПИ да е юрист, Кирилов коментира, че то не е направено за конкретен човек, а спрямо спецификата на дейността на комисията.

Като основна своя цел цел той определи създаването на правен ред за предсрочно прекратяване на пълномощията на главния прокурор и председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховният административен съд (ВАС). По думите му България търпи критики от Европейския съюз, защото няма конкретни механизми, по които може да се прекрати мандата на някой от т.нар. трима големи.

Той уточни, че страната е длъжна да направи това, защото вече няколко пъти ѝ е правена забележка. Трябвало да се уточнят критериите при какви нарушения ще могат да бъдат освобождавани от длъжност висшите магистрати и кой орган ще има тези правомощия.

Кирилов подчерта, че това не е атака срещу някой от тримата и нямало нищо общо с личностите които водят трите институции.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Това май е атака само към единия от големите и търсене на начини за премахването му, защото обикновените медийни атаки не сработиха...

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Това май е атака само към единия от големите и търсене на начини за премахването му, защото обикновените медийни атаки не сработиха...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.