Свързани новини

13.04.2019 09:00

Инцидентът с Фалкон-а заради безразборно натискане на копчета

Видян 2159 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организацията на Авиоотряд 28 е сериозен проблем и това е причината за поредния инцидент с правителствения Фалкон с премиера Бойко Борисов на борда, смята експертът по авиосигурност Ангел Борисов. Преди дни самолетът спука гума при кацане в Брюксел.


"Този отряд в структурата, която е създадена едно време още през 1972 г., в цяла Европа такъв правителствен отряд няма. Тези хора са с квалификация непрекъснато намаляваща, защото пилотите не могат да си изпълняват съответния нальот", каза пред бТВ Ангел Борисов. Той определи ситуацията като резил.


"Блокиране на спирачно устройство, да се отлепи на гумата външната част – протектора. 30 години разследвам такива подобни неща – това означава интензивно спиране при кацане, натискане на спирачни устройства безобразно и се стига до срязване на гумата", обясни инцидента експертът.


Според него спирачките са използвани неправомерно.


"Следващата стъпка е спукване на гумата и започва премятане през крило и от самолета и от делегацията нищо нямаше да остане", предупреди още Борисов.Според него е въпрос на време на стане много тежък инцидент.


Борисов и други авиоексперти са предложили вече решение на проблема – Авиоотряд 28 да има право на търговска дейност, за да не ръждясват машините на земята, а пилотите да направят нужните часове нальот.


Авиоотряд 28 има 100 души персонал, но нямат право на търговска дейност, защото не са регистрирани по Търговския закон. Ангел Борисов коментира, че държавните ръководители на останалите страни пътуват с редовни полети в първа класа, защото по-сигурно от това няма.


"Тренирани пилоти, самолетите летят всеки ден, храната е за 300 души", каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    А защо да не летят с граждански полети, както в другите страни?!? С какво повече се различават от другите държавни ръководители?

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    А може би, защото няма как другите самолети да изпълняват частни посещения в Саудитска арабия и другаде, а Фалконът може...

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Нали трябва да се пренасят тайни пратки,а с редовите не става!Ако може да говори персонала,много има какво да каже!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    не разбрах за храната за 300 души.898

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни