Свързани новини

12.04.2019 15:33

Полицията разкри цех за фалшиви документи за самоличност в Шумен

Видян 1487 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Полицията разкри незаконен цех за изготвяне на фалшиви документи за самоличност. Криминалисти и служители от „Икономическа полиция“ предприеха множество оперативни действия след получен сигнал. Малко след 19.00 часа на 10 април на бензиностанция в Шумен е извършена полицейска операция, предаде Фокус.

33-годишен мъж от Шумен е проверен, след като стоял дълго време в автомобила си. Униформените забелязали добре опакована конзолна игра. При направена щателна проверка е установено, че между платките на играта има четири фалшиви български документи за самоличност - две лични карти и два международни паспорта, изработени с изключително прецизно качество. При извършения първоначален оглед документите по последен образец били трудно различими от истински.

Последвало претърсване в имоти в Шумен и село край града, ползвани от 33-годишния мъж. Намерени били множество документи за самоличност – български и чужди, заготовки за документи за самоличност в различна степен на завършеност. В помещение от апартамента обособено като „паспортно бюро“ е открита техника за предпечат, печат и производство на неистински документи за самоличност. Намерени са над 100 бели на цвят пластики, подготвени за производство на лични карти и свидетелства за управление на моторни превозни средства, матрица, бои, мастила. Иззети са три компютърни конфигурации, шест принтера, гравираща машина, иглен плотер, ламинатор, инструменти за фина техника, термоламиниращи фолиа с релефни мотиви и кинеографски елементи.

Криминалисти са установили, че производството в цеха за изработка на лични документи е със затворен цикъл. Фалшивите лични карти и паспорти са изработвани от 33-годишния мъж. Ползвал е материали, част от тях продаващи се легално. Разполагал е с необходимия софтуер за изцяло завършен цикъл на производство за трите вида документи за самоличност. В имот в шуменско село освен принтери и техника за печат са намерени около 2,5 кг суха зелена тревна маса, която при направения полеви нарко тест реагирала на марихуана. Мъжът с инициали В.П. от Шумен е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в града. С постановление на прокурор на В.П. е наложена мярка „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв