Свързани новини

12.04.2019 14:31

Оператор: Удари ме жандармерист с палка

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Удари ме палка на жандармерист, не ме е удрял камък. Жандармеристите ясно виждаха че пред тях има оператор и репортер. Това заяви пред bTV операторът от ямболското радио и ТВ999 Даниел Стефанов, който снощи пострада при сблъсъците между силите на реда и протестиращите в Габрово.


"Движехме се през цялото време с тълпите, които се пръснаха в града. В един момент протестиращите срещнаха блокада от жандармерията, където жандармеристите успяха да ги отблъснат. Оттам протестиращите се пръснаха на групи, като една от групите се запъти към ромския квартал в Габрово. Ние също тръгнахме натам, за да отразим на живо всичко. В един момент стигнахме до нова полицейска блокада, където около 15 минути снимахме протеста. В един момент някой от тълпата отзад се провикна да се натисне и пробие блокадата, аз хванах репортера и исках да се измъкна просто, за да не бъдем смачкани, да не пострада техниката, но жандармеристите започнаха да удрят с палки", разказа Стефанов.


Той е с 4 шева на главата и аркада на веждата. Пострадал е и колегата му - репортерът Веселин Цветанов, който е с оток на главата.


По думите на оператора, той е бил ударен в гръб от жандармерист, който ударил и жена. "Значи жандармеристите бият журналисти и майки - така излиза", каза Даниел Стефанов. Той уточни, че друг полицай му е помогнал да се добере до линейката.


Репортерът Веселин Цветанов също е получил удар от палка, но има само оток. По думите му мястото е било добре осветено от кола на жандармерията и ясно се е виждало, че снимат. Според Цветанов в първия ден от протестите хората са били много повече, но униформените са успели да ги разпръснат с преговори. Снощи са били по-малко, а действията на служителите на реда - не чак толкова уместни.


Тази сутрин шефът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски съобщи, че има и ранен полицай. Четирима са задържани.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей