Свързани новини

12.04.2019 13:32

Кой води протеста срещу Артекс?

Видян 3418 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     "Видният протестър от Лозенец Мариан Башур и брат му Жорж Башур се оказаха в схема за завличане на ДСК лизинг, показа проверка на Блиц. Двамата имат интереси в недвижимите имоти и строителството, заради които се смята, че се обявяват против изграждането на небостъргача „Златен век“. Питали ли сте се някога как бихте се почувствали, ако на вратата ви се появи съдия-изпълнител и ви заяви, че с решение на съда, собственият ви апартамент е запориран... от вашия наемател. Особено след като вие лично сте го прогонили, защото не ви е плащал месеци наред.

Няма софиянец, който да не помни бившия Детмаг в центъра на София. Най-малкото защото оттам са му купили поне един подарък като дете. Сега тази сграда е собственост на ДСК Лизинг. Небеизвестната фирма БТ Пропъртис ЕООД сключва договор за лизинг за помещенията на бившия Детмаг през септември 2007-а. Представител на лизингополучателя е Жорж Фади Башур, който е женен за фолкпевицата Емилия. Той има и други дружества, занимаващите се с недвижими имоти. Сред тях са Интер Булгериън Пропъртис Силвър ЕООД, Интер Булгериън Пропъртис Ред ООД и Ню Юръп Пропъртис ЕООД. По време на сключването на лизинговия договор Башур е бил мажоратирен акционер в Пропъртис Дивелопмент АД - дружеството собственик на БТ Пропъртис, след което прехвърля дяловете си на Крум Лазев.
 

По някое време тези помещения се управляват и от фирмата на Мариан Башур – Casa Real Estates, както пише във фейсбук страницата й. Компанията се оказа, че дължи на НАП към 111 000 лв., които не е ясно от какво са натрупани, показа справка в Бивол.  

През май 2008 г. БТ Пропъртис се захваща с реконструкцията на бившия Детмаг, като проектът предвижда той да бъде преустроен в шест отделни обекта - магазини с номера от 1 до 6. Първите пет магазина са завършени и пуснати в действие, но шестият си остава на етапа груб строеж. Според представители на ДСК Лизинг до края на 2008 г. техният контрагент БТ Пропъртис си е плащал сравнително редовно. През следващите няколко месеца дружеството започнало да бави вноските или да ги плаща частично. След април 2009 г. обаче изцяло прекратило плащането.

Но задълженията по договора за лизинг не са никак малки, тъй като общата му стойност е 25 млн. евро. В края на септември 2011-а до БТ Пропъртис ЕООД е изпратена покана за плащане на дължимите, съгласно договора за лизинг, суми. Освен това дружеството е предупредено, че при неизпълнение договорът за лизинг ще бъде прекратен. И тъй като в посочения срок за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови