Свързани новини

11.04.2019 09:46

Йончева : На европейските избори гласуваме за бъдещето на децата си

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мръсният въздух и лошите пътища са основните проблеми в Разград. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България” и водач на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева на среща с жители на града. „Факт е, че Разград има проблеми с чистотата на въздуха. Общината не признава този проблем или не желае в града да има станции, които да измерват нивата на замърсеността на въздуха”, посочи тя.


Елена Йончева коментира, че е нужно да има такива мобилни станции, за да знаят хората какво е качеството на въздуха и добави, че за това може да се работи и с граждански организации. Йончева каза още, че се е срещнала и с жители на Велико Търново, където също има такъв проблем. Тя добави, че там онкологичните и респираторни заболявания са се увеличи с 20 процента заради наличието на завишени нива фини прахови частици и различни химикали във въздуха.


„И там местната власт и държавата отказват да признат този проблем и отново не се взимат никакви мерки”, каза Елена Йончева. Тя коментира и друг наболял проблем в област Разград - качеството на пътищата. „Това е повсеместен проблем, защото става въпрос за сигурността на българските граждани. Опитваме се разберем какво е качеството на ремонтираните през последните пет години пътища и магистрали. Искаме го не само заради инцидента в Своге, където е използван варовик вместо твърди частици и в резултат на това пътят е станал хлъзгав и нестабилен”, заяви Йончева. Тя добави, че проблемът не е в строителите, а в това, че част от бюджета, предвиден за пътища, се връща при хора от властта и по този начин качеството на пътищата се занижава. Йончева даде конкретен пример -  пътя Разград – Попово, завършен през 2016 г. и само след три години целият е в пукнатини и дупки.


Пред жителите на Разград Елена Йончева обясни, че мнозина казват, че Европа е нещо далечно, а това, което се случва у нас, няма нищо общо с това там. По думите й обаче, европейските избори са изключително важни не заради това кой колко представители ще изпрати в Брюксел, а защото това е вот на недоверие към ГЕРБ.


„Хората трябва да разберат, че гласувайки на изборите за ЕП, гласуваме не само за своето бъдеще, но и за бъдещето на децата и внуците си. Нашите доходи зависят и от ЕП, от общите стандарти за минимална заплата и пенсия в съюза”, категорична бе Йончева.


Тя добави, че през последните десет години сме имали много възможности, които точно ЕС ни даде, за да живеем добре. „За тези години трябваше да има радикална промяна в стандарта на живот у нас. Никой не може да обясни защо след милиардите левове помощ от ЕС ние стигнахме дъното по всички показатели”, коментира още водачът на листата на левицата.


Елена Йончева попита защо се случва това. „Случва се заради три основни неща – корупцията, лошата съдебна система и непредвидимостта на разходите на инвеститорите”, подчерта тя. Йончева заяви още, че корупция има навсякъде, но у нас големият проблем е грабежът и уточни, че 11 млрд. евро всяка година изтичат от страната ни заради корупцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния