Свързани новини

10.04.2019 11:18

БСП: В дъното на този корупционен модел е Бойко Борисов

Видян 1218 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Антикорупционният закон се променя всяка седмица или през седмица. След закона за движение по пътищата е най-променяният закон. Това показва неговата несъстоятелност и негодност да изпълни това, за което е създаден." Това заяви пред БНР секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов. Той обясни, че парламентът, определяйки антикорупционния състав на органа, стига до абсурдната ситуация, именно този състав да следи за неподкупността на избиращия го. "Това е като- работодателят да назначи работник, който да следи за лоялността на собствения си работодател. Това е абсурдно. Ние предложихме друг модел, който не беше приет", обясни Попов. Той добави, че левицата иска да се промени законът. "Няма никакво желание на управляващите да направят нещо в тази посока. Очевидно е, че статуквото е изгодно за тях. Няма да влезем в зала за промяната на закона", категоричен беше народният представител.


"Този парламент е изчерпан. Не искаме да сме част от статуквото, което доведе до ежедневните скандали. Пътят, по който трябва да се тръгне, е смяната на този модел и парламент и това става с извънредни парламентарни избори. Няма друг демократичен и правов начин, за да се стигне до тази цел. А това е необходимо и за страната ни", каза Филип Попов.


"Това, което сега се случва, е изключително нелицеприятно, защото се вижда уродливото лице на корупцията, която е разяла всичко до дъно", заяви Филип Попов.  "В дъното на този модел стои самият премиер. Той е допуснал това да се случи за тези десет години под неговото управление. Говоря за модел на управление, който е тотално сгрешен - тоталитарен и който води до тази корупция", каза Филип Попов. Според него подаването на оставка на един или друг член на ГЕРБ, който заема определена длъжност в изпълнителната или законодателната власт, няма да промени нищо.  "Дали ще сменим господин  Х или госпожа Y, резултатът ще е един и същ", заключи Филип Попов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец