Свързани новини

09.04.2019 17:04

Ердоган: Ще инвестирам в Крим, приятелю Владимир

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общи разработки на оръжия и покупка на нова модерна техника за армията на Турция от Русия е основният резултат от мащабните преговори на президентите на двете страни в Москва в присъствието на огромни делегации от правителствата и топбизнесмените им. Ердоган подчерта, че руските системи С400 без никакво съмнение ще бъдат доставени на Анкара и „никой не може да ни откаже”, изпращайки ясно послание на САЩ с тези думи. За него газопроводът Турски поток е стратегически и дългосрочен проект, а Газпром бил най-надеждният от многото доставчици на синьо гориво при комшиите – мнозина други не изпълнявали ангажиментите си.


„Приятелю, Владимир”, беше обръщението на Ердоган към домакина му Путин, а турският президент обеща инвестиции, в това число и в Крим – още едно предизвикателство към Вашингтон. Двете делегации обобщиха, че взаимните им инвестиции са достигнали 25 млрд.долара и си поставиха цел до няколко години да станат 100 млрд.долара. Търговията и вложенията вече се правят и ще се разширяват в националните валути на двете държави, за да се избегне доларът.


След преговорите президентите и техните свити бяха на откриването на Годината на културата, която страните им си разменят през 2019 г. Помпозното представяне на операта Троя, която даде старт на тържествата, се проведе в Большой театр, недалеч от Кремъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за