Свързани новини

09.04.2019 17:04

Пламен Георгиев не пуска проверка на "общата" тераса

Видян 2029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник от район Слатина трябваше да проверяват терасата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, но никой не им е отворил, за да влязат в жилището. Дори от тази информация става ясно, че терасата не се използва като ”обща част” на блока, а до нея има достъп само от апартамента на излезлия в отпуск заради скандала Георгиев.


„При неосигуряване на достъп сами разбирате, че няма как с взлом да влезем вътре, да огледаме подробно, и да установим има ли незаконен строеж и какъв е той. Не мога да кажа дали това са общи части, най-вероятно е така. Те не могат да бъдат усвоявани. Трябва да има 100% съгласие на всички собственици, за да се случи нещо с тях”, заяви в понеделник кметът на район Слатина Наталия Стоянова пред Нова телевизия.


На другия ден лично министърът на вътрешните работи Младен Маринов предупреди, че ако трябва ще бъдат изпратени униформени, които да окажат съдействие на инспекторите на столичния район Слатина, за да направят проверка на терасата на Георгиев. От общината са имали информация още от 2012 година, че на терасата от 186 кв.м е имало постройки без нужните документи, но проверката не е била допусната и от предишния собственик.


"Ако поискат от нас съдействие, ще им помогнем. Ако законово им се пречи, а им се налага да влязат за проверка в сградата, тогава МВР може да се намеси", уточни Маринов.


В петък съсед на шефа на антикорупционната комисия, пожелал анонимност, заяви пред бТВ, че никой от съсобствениците в сградата няма достъп до терасата на покрива на блока, за която се влиза през апартамента на Георгиев.


Във вторник общинарите все пак успяха да направят първи оглед на терасата на антикорупционер №1. Районният кмет съобщи, че служителите  са допуснати до имота, но тепърва ще се проверяват документите в общината и тези на собственика.


"Огледан е имотът. Ще ходят още, тъй като не са приключили работа", заяви районният кмет.


Органите на общината трябва да определят дали законно са построени барбекю, сауна и други постройки.


"В рамките на седмицата ще се направят няколко проверки, за да се види най-точно какво е построено, да се измери, да се огледа, да опитаме да преценим датата на построяване и да прегледаме всички документи по строежа на сградата, които имаме в нашия архив и документите, които ни предостави самия собственик", каза още Стоянова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Множество дребни неща, които трябва да се свършат

Множество дребни неща, които трябва да се свършат, ще