Свързани новини

09.04.2019 12:22

Обрат по делото Иванчева, Дюлгеров се отказа от показанията си

Видян 4631 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Всичко казано дотук е следствие от оказан натиск, заяви единият от обвиняемите по мегаделото Иванчева. Подсъдимият Петко Дюлгеров се отново се отказа от първоначалните си показания, дадени в досъдебната фаза, че бившата кметица на Младост Десислава Иванчева и Биляна Петрова са искали рушвет от cтpoитeлния пpeдпpиeмaч Aлeĸcaндъp Baĸлин.  Oт 22 дeĸeмвpи м.г. двете ca пoд дoмaшeн apecт.


 


 Дюлгеров съобщи, че подписът под досегашните показания, които е дал на 17 парил 2018 г. е негов, но те били дадени под натиск, в присъствието на служебен адвокат, който не бил упълномощен от него. И после допълни, че и въпросният защитник, и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни " показания, можело да бъде освободен.


Ходът на производството до този момент се крепеше точно на тези показания поради липса на доказателствена база. Отказът от тях означава пълен обрат на делото срещу бившите градоначалници на Младост.


Именно във въпросните показания Дюлгеров, в които се казва, че Петрова  му се е обадила да поиска сумата и, че е оставил парите в колата пред Иванчева, като е взел своя хонорар. Записите по делото срещу Иванчева са "всичко, за което един прокурор може да мечтае”, обяви прокурорът Иван Гешев точно преди година, малко след арестите по делото, както напомни във ФБ Шикерова (защо ли не по Нова?!)


Както от 19’ писахме, в края на март стана ясно, че основният свидетел на прокуратурата Ваклин не paзпoлaгa c дoxoдите, които се посочват в делото. Според обвинението тoй e дaл 70 000 eвpo зa твъpдения pyшвeт, ĸoитo в мoмeнтa ca вeщecтвeнo дoĸaзaтeлcтвo в пpoцeca.


 „Πo oфициaлни дaнни нa HAΠ пo дeлoтo, пoлyчeни пo иcĸaнe нa зaщитaтa, зa 3 гoдини пpeдпpиeмaчът имa дoxoди oбщo oт  10 700 лв., a e дaл зaeми зa 100 000 лв.“, oбяви обвиняемата Πeтpoвa по Скайп за Eвpoĸoм. Ако Ваклин е реално е имал средствата посочени по делото, но не го е декларирал според изискванията на закона, то следва НАП да ревизира за несъответствието от 230 000 лв. Така от свидетел, той също може да се окаже обвиняем.


 Петрова обяви също, че именно фирмата Артекс , която нашумяла покрай скандалите с имотите на властта и която строи в парк ( !!! ) Въртопо в Младост, където продава на 2000 кв.м. e първата, подала сигнал до пруратурата. „Haшитe cтpoитeлни пpeдпpиeмaчи ca фoĸycници – дaвaт пapи, ĸoитo нямaт и пpoдaвaт eвтинo нa xopaтa oт влacттa“, oбoбщи тя пред Люба Кулезич. В последствие компанията оттеглила сигнала си, поясниха от прокуратура.


Твърдението за сигнала потвърди пред съда във вторник и самата Иванчева.


Междувременно отстранената от длъжност кметицата обяви, че ще се кандидатира за евродепутат и евентуално за кмет на София. Тя огласи намерението си във вторник при заседанието по делото срещу нея, бившата Петрова и Дюлгеров. Иванчева каза още, че кандидатурата й за място в ЕП ще бъде издигната от инициативен комитет. Ако пък бъде избрана за евродепутат, то на  кметския вот щяла да се включи Биляна Петрова.


От държавното обвинение поискаха отвод на съда, защото било отхвърлено искането им да се разпита съкилийника на Дюлгеров- Анри Ковачев.Съдия Хинов обаче отхвърли искането за неговия отвод. На заседанието стана ясно, че пледоариите по делото ще бъдат в неделя, което е прецедент, тъй като обикновено почивните дни не са заседателни за съда, а тогава се гледат само мерки за неотклонение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате