Свързани новини

06.04.2019 09:54

Данаил Кирилов: Гордея се със законите, които съм внесъл

Видян 2084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гордея се със законите, които съм внесъл, категорично няма лобизъм в тях. Това заяви в сутрешния блок на bTV новият правосъден министър Данаил Кирилов, до скоро председател на правната комисия в парламента.


"Все още като чуя това обръщение "правосъден министър" към мен и се шокирам. Истината е, че приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът създава и вътрешно напрежение. Все пак съм имал възможност да покажа административен опит, поради което смятам, че това не е ново предизвикателство, но въпреки това си е сериозно", сподели Кирилов.


"Смятам, че при всички положения съм имал право на избор дали да приема длъжността. С оглед на ситуацията имаше процедура по номинации, имаше и други варианти, като например да се подходи с вътрешно заместване, т.е. сегашният зам.-министър на правосъдието да стане министър. Посочиха мен, така че аз приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Длъжен съм да дам всичко от себе си",  обясни за назначението си новият правосъден министър.


"Не следва да има никакво съмнение спрямо моята връзка с премиера и с партията. Приел съм каузата и съм приел да бъда един от бойците и експертите на ГЕРБ. Истината е, че когато през 2005 година при частичните избори Борисов бе избран за кмет на столицата, всичко в общината се промени, настъпи прозрачност. В общи линии тогава прозрях истината за ГЕРБ. По това време имах известни сблъсъци с БСП и те имаха проблеми с моята позиция, тъй като тя не беше удобна за групата по един или друг начин. Постоянно бях изолиран от тях. А аз винаги съм бил политически коректен в политическата борба и винаги съм се борил за качеството на законодателството", коментира още Данаил Кирилов.


"В скандала с апартаментите няма законов проблем, но има морален такъв. Моралният е с оглед на ситуацията. Ако беше съобщено преди за тези имоти, щеше да се премахне възможността от тези спекулации. Но това е просто скандал, а не правни факти", завърши правосъдният министър.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали