Свързани новини

05.04.2019 11:21

Сценаристите на Апартаментгейт и Костинброд били едни

Видян 2809 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Без да са съществували през 2013 г. финансираните от парламента на САЩ Свободна Европа и Антикарупционен фонд бяха замесени от Цветанов в скандала Костинброд, за който сигнал подаде Мая Манолова-тогава депутат от БСП.


"Днес е хубав ден, слънчев, имаме регистрация, не искам да коментирам апартаменти", заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, след като регистрира ГЕРБ за европейските избори, предаде  БГНЕС.


"С конфронтация и компромати никой не е успял – нито в личния живот, нито в политически план", заяви Цветанов по повод скандала с апартаментите, заради който се оттегли от парламента.


"Ние ще се представим по най-добрия начин в тази предизборна кампания. Нашата листа е най-добрата, най-знаещата", заяви Цветанов.


Защо ме питате за Пламен Георгиев, защо не ме питате за Лозан Панов, отговори Цветанов на въпрос на медия по темата.


Цветанов видя провокация и конфронтация заради изборите със случая „Апартамент гейт” и го сравни със случая с бюлетините в Костинброд: „Всички сценаристи, които в момента чертаят тези планове, начертаха и „Костинброд””, заяви Цветанов. Той обаче не конкретизира кого точно има предвид след като при случая с Костинброд намесата беше на прокуратурата, която образува дело и дори поддържа обвинение в съдебна зала.


В отговор на въпрос как ще коментира това, че последната атака в скандала с апартаментите дойде от коалиционния му партньор Валери Симеонов срещу министър Николина Ангелкова, Цветанов каза: „Не бих искал да коментирам тази тема, днес е хубав и слънчев ден. Имаме регистрация, да отдадем заслуженото на младите хора“. „Да се регистрираме първи е традиция и стандарт. Благодаря на младежите, които бяха тук денонощно. Това е тяхна инициатива още от 2007 година“, припомни той. „Надяваме се, че с подкрепата на СДС, обединявайки усилията си, да покажем, че Манфред Вебер ще бъде бъдещият председател на ЕК“, коментира Цветан Цветанов. „Необходимите подписи за регистрация са 2500. Само за ден и половина ние събрахме 47 200. Това, което имаме по закон, е да внесем 9999 подписа и ние сме го изпълнили“, твърди още той.


ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа на европейските избори през 2019 година. На 28 март премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов сложиха подписите си под споразумението. Преди дни, при представянето на евролистата на ГЕРБ и СДС, Румен Христов каза, че за него успех на тези избори ще бъдат 8 евродепутати и смята, че това е реално.


„Ще се мобилизираме, ще направим всичко възможно да постигнем тази висока цел. Разбира се няма да бъде лесна кампанията, даваме си ясна сметка за всичко това. Но аз смятам, че е много логична тази коалиция, която се случва. Аз смятам, че десницата трябва да бъде обединена, за да постигнем това да имаме преобладаващи депутати в ЕНП в ЕП и Вебер да стане следващият председател на ЕК“, каза Христов днес.


Вчера ГЕРБ и „Обединени земеделци“ подписаха споразумение за подкрепа на кандидатите от листата на управляващите за членове на Европейския парламент.


Днес Цветанов посочи, че има още две организации, които заявяват подкрепа за ПП ГЕРБ. „В момента водим разговори и ще се подпишат подобни споразумения от председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов“, каза Цветанов.


Регистрацията на партии и коалиции ще приключи на 10 април 2019 г., а на инициативните комитети на 15 април 2019 г.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    До БИВОЛ-Защо да не е тази от ляво -сивата, по -селския интериор, но по ми се иска тази кокетната, с модерния калдъръм- този свят е лъжлив, измамен, корупционен ,крадлив, лицемерен, долен- не искрен, подмолен .....абе общо голи охлюви! Как на магистралката-тая със тузарските чанти, министърката дето нищо не зависи, и аз се триумя!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв