Свързани новини

03.04.2019 14:46

До 3,5 млрд.лв. даваме за Ф16, не 1,8 млрд.лв., сметна Конгресът на САЩ

Видян 3734 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Конгресът ще одобри по-високи параметри, за да се сложи по-широка рамка - до 2 млрд долара." Обнадеждаващото в публикуваната информация е наличието на частицата "до". Иначе казано по курса на БНБ за 02.04.2019 излиза, че за 8 самолета F-16V bl.70, българската страна ще трябва да преведе авансово около 3,49 млрд. лв”, коментира пилотът и главен секретар на администрацията на президента Димитър Стоянов. Военният министър Каракачанов обясни пред БНТ, че освен самолети, в сумата влизало и оборудване, и обучение.
По курса на БНБ за 3 април парите стигат 3,49256 млрд.лв. Припомняме, че българският парламент първоначално постави 2 главни условия за поръчката за самолети.
Първото беше цената – до 1,8 млрд.лв. Второто беше срокът – до 2 години за доставка. Нито едно от двете няма да бъде изпълнено.
3,5 млрд. лева са бюджетите на България за култура за четвърт век! Толкова харчи цялата ни здравна система за година. Пак толкова има цялата ни образователна система. Много по-малко от тези пари усвояваме от еврофондовете годишно.



Давам до 2 млрд.лв., сече министърът

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че максимумът, който може да си позволи да похарчи България за Ф16 е 2 млрд.лв. „Моите очаквания са да се договорим за 1,8-1,9 млрд.лв.”, заяви той пред  5gmedia.bg. Каракачанов допълни, че освен него, в преговорите участват също министрите Горанов, Караниколов, Захариева, която в момента е в САЩ на рожден ден на НАТО. Според него „имаме 3 години до началото на доставките на самолетите, за да ремонтираме летището Граф Игнатиево, надявам се да го направим по някои от финансовите програми на САЩ, насочени към Европа”.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    прахосвате/обогатявате/с нашите пари богатите,разполагате сякаш са ваеи лични милиардите без смисъл/но корупция/кого питахте да давате на САЩ ненужни 3.5 милиарда.....,а хората тънат в мизерия?Защо ги пускате в морето,за да заплашват с война региона?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни