Свързани новини

03.04.2019 14:14

ВМРО: Премахваме професията „трайно безработен”

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес Народното събрание прие на първо четене предложението от Искрен Веселинов и депутати от ПГ „Обединени патриоти“ за промени в Закона за социално подпомагане. Месечните социални помощи ще бъдат обвързани с полагането на общественополезен труд, участието в програми за ограмотяване и повишаване на квалификацията, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.


Заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на парламентарната група Искрен Веселинов отчете, че това е поредната успешна стъпка към реализиране на концепцията на Красимир Каракачанов за циганската интеграция.


Много хора получават плащания през Закона за социално подпомагане. Чрез приемането на Законопроекта за изменение и допълнение на Патриотите ще се подпомогне развитието на тези хора, за да имат възможност за справедливо участие на пазара на труда в България.


Вносителят Искрен Веселинов е категоричен, че трябва да се прекрати практиката тези хора да „лежат“ единствено на държавна издръжка.


Трайно безработните лица трябва ежегодно ще бъдат оценявани, ако искат да се получават социални помощи. Ако са налице две последователни отрицателни оценки, месечните помощи се намаляват до 50% за срок от една година.


Според вносителите промените в закона ще доведат до намаляване на изтичането на публичен ресурс и прекратяване на професията „трайно безработен“, а също и ще се засили контролът върху мерките за повишаване на образованието и придобиване на трудови компетенции и квалификация.


Приемането на първо четете на тези промени е победа в битката за социално равенство в българското обществото, подчерта Искрен Веселинов.


Видео (https://youtu.be/yit_1IWtzA8) - от парламентарната трибуна заместник-председателят на ВМРО и на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов мотивира предложението за промени в Закона за социалното подпомагане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а