Свързани новини

03.04.2019 11:23

ЦИК обяви поръчка за наемане на 3000 машини за гласуване

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След продължило часове закрито заседание Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение да обяви обществена поръчка за наемане на 3000 машини за гласуване на изборите за Европейски парламент на 26 май. Максималната прогнозна стойност на поръчката е 7,5 млн. лева без ДДС, предаде БНР.

Точната формулировка на решението е за откриване на състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет – наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за електронно машинно гласуване, както и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства до секционните избирателни комисии в страната, обучение на персонал за работа с устройствата за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент на 26 май.

Срокът за доставка на машините в избирателните секции е 25-и май, каза за "Хоризонт" говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева.

"Срокът, който Централната избирателна комисия постави, е срок на доставка на машините до 10 май 2019 година, срок за инсталиране на софтуера до 15-и май, а срок на доставка на машините в избирателните секции - 25-и май. Както виждате, има една разлика от 10 дена – от 15-и до 25-и май. Това е необходимо, за да може машините да бъдат сертифицирани и одитирани".

ЦИК определи за отговорно длъжностно лице Николай Желязков, главен юрисконсулт в дирекция "Администрация" на Комисията. На него е възложено да изпрати на регистъра на Агенцията по обществени поръчки необходимите документи по възлагането на обществената поръчка и да осъществява дейностите, свързани с провеждането ѝ, включително и да приема документи за участие.

ЦИК ще се обърне за съдействие към БАН и към Софийския университет за осигуряване на специалисти за сертифицирането и одитирането на машините.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали