Свързани новини

03.04.2019 10:45

Щутгартер цайтунг: Корупция в България: Да живееш добре по български

Видян 1995 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Под това заглавие "Щутгартер цайтунг" stuttgarter-zeitung.de съобщава за имотния скандал, свързан с апартаментите на Цветан Цветанов. Авторът Томас Розер пише, че "ключови български политици си купуват имоти на цените на Алди (евтина верига супермаркети) и сега ги разследват за корупция".


"Най-известният търсач на изгодни апартаментни сделки в България, изглежда, не е измъчван от угризения или вина. Той не е извършил никакво престъпление и няма от "какво да се срамува", увери Цветан Цветанов няколко дни преди да подаде оставка от поста ръководител на парламентарната фракция на управляващата партия ГЕРБ и да напусне парламента", се казва в текста, предаде Сега.


По-нататък се описва на каква цена Цветанов е придобил имота от Артекс в кв.Изток и каква е действителната пазарна стойност, както и проблема със законността на небостъргача "Златен век". Споменати са и Цецка Цачева, Красимир Първанов, Ваня Стоянова, които подадоха оставки. "Щутгартер цайтунг" припомня, че Цачева беше и кандидат за президент на ГЕРБ. Авторът прогнозира, че скандалът ще се отрази на резултата на управляващата партия на евроизборите. И въпреки твърденията на засегнатия Цветанов, че е жертва на опозицията заради вота, Розер обяснява на германските читатели, че разкритието за "герберския търсач на евтини имоти" тръгва от радио "Свободна Европа", което възстанови работата си в България като онлайн медия след 15-годишно прекъсване. В текста е цитиран и политологът Стойчо Стойчев, който не прогнозира ГЕРБ да пострада от скандала и смята, че Цветанов ще остане ключов политик в ГЕРБ. "И изглежда е така, защото Цветанов напусна и остана. Той не е вече в парламента, но довереният човек на Борисов остана зам.председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб. И както  българските медии и коментатори се подиграват Цветанов прави Цвекзит подобно на Брекзит".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на