02.04.2019 15:54

25 открити уроци на тема финансова грамотност в над 10 града проведе Пощенска банка

Видян 1031 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече от 25 открити уроци в над 10 града в страната се организираха от служителите на Пощенска банка като част от инициативата. Те представиха на ученици от 3-и до 12-и клас интересни моменти от историята на парите и се фокусираха върху начините за спестяване, различните банкови продукти и най-често срещаните киберизмами. Представителите на Пощенска банка отговориха и на многобройните им въпроси за различните депозити и кредити, електронните пари, покупките през интернет и сигурността на разплащанията. Пред ученици от икономически училища и паралелки, те споделиха и какви качества са необходими за успешна реализация в банковия сектор. Събития с участието на експерти от Пощенска банка се преведоха в София, Пловдив, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Шумен, Айтос, Благоевград, Перник и др.


„Изключително важно е всеки, още от дете, да познава стойността на парите и да е наясно с различните продукти, за да може да управлява личните си финанси успешно. Нашият постоянен ангажимент е да подкрепяме повишаването на финансовата грамотност, тъй като искаме да бъдем доверен партньор за клиентите си през целия им живот и да им предоставяме възможно най-добрите финансови решения. Участието на наши експерти в „Европейската седмица на парите“ тази година е рекордно, което показва значението, което служителите ни отдават на доброволчеството и инвестицията в обществото“, коментират от Пощенска банка.


Инициативата „Европейска седмица на парите“,която се проведе от 25 до 29 март, е на Европейската банкова федерация и се провежда с подкрепата на Асоциацията на банките в България (АББ). Целта ѝ е да се повиши обществената информираност по въпросите на финансовото образование и финансовата грамотност чрез организиране на различни събития за децата и младежите, както на национално, така и на европейско ниво. В дългосрочен план целта на кампанията, която включва над 30 държави, е да се подобри нивото на финансово образование в Европа, по-специално за ученици в основните и средните училища.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни