Свързани новини

02.04.2019 11:26

Ал. Йорданов: Думите ми за „премиера мимикрия” са извадени от контекста

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестият в евролистата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов заяви, че думите му за „премиера мимикрия” от 2018 г. са извадени от контекста. „То беше казано в края на една конференция, а не на самата конференция, когато вече в някакъв смисъл имаше неформален разговор и дискусия”, обясни Йорданов в предаването „Тази сутрин” по bTV.


„За мимикрия става дума, когато имаме поведение като държава, което невинаги –  поне аз, одобрявам. Аз не съм одобрявал поведението на Борисов и на правителството по отношение на определени действия и опити за намеса на Русия във вътрешната политика на България”, подчерта Александър Йорданов.


Той призна, че по въпроса за Русия заема по-крайна позиция. „Аз смятам, че след като България е член на ЕС и НАТО, ние трябва да водим изцяло политика, която отговаря на нашите национални интереси и тези национални интереси са да има повече България и повече НАТО в България”, изтъкна той.


„В момента правителството на Борисов не е това правителство, което беше заедно с Реформаторския блок, то е друг тип коалиция. За да го има в България това правителство в момента, една от причините е разделението на десницата, която не влезе в парламента. Следователно Борисов се съобразява в своето поведение и като премиер с формулата на това коалиционно управление. Виждате, че в тази коалиция, специално „Обединените патриоти”, има политици и партии, които са изцяло антиевропейски насочени”, посочи още Александър Йорданов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак