Свързани новини

02.04.2019 09:26

Ердоган оспорва изборите в Анкара и Истанбул

Видян 1126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващата партия в Турция заяви, че ще се обяви против „невалидните гласове и нередности“ в столицата Анкара, както и в Истанбул по време на местните избори, предава БГНЕС. “Установихме невалидни гласове и нередности в повечето от 12 158-те избирателни секции в Анкара,” каза Фатих Шахин, генерален секретар на Партията на справедливостта и развитието. “Ще използваме легалните си законни права и няма да позволим волята на нашите граждани да бъде изменена в Анкара,” каза Шахин.


Управляващата партия на Турция води в надпреварата в 16 столични общини и 24 града, според неофициални резултати. Някои избирателни урни пък все още не са отворени в Истанбул, според съобщения на председателят на Върховния избирателен съвет Сади Гювен. Той заяви, че те остават неотворени поради възражения в Истанбул, но основният опозиционен кандидат на Републиканската народна партия, Екрем Имамоглу в момента води с 4 159 650 гласа.


Мансур Яваш, кандидат за кмет на основната опозиционна Републиканска народна партия в Анкара, води в надпреварата с 50,9% от гласовете, според неофициални резултати, пред кандидата на ПСР Мехмет Йозхасеки, който е с 47,06%.


"Турската нация направи победител управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за 15-ти пореден път", пък заяви тази сутрин президентът Реджеп Тайип Ердоган. "Ние спечелихме общо 778 общини, включително 16 столични общини, което означава, че 56% от всички общини в Турция ще бъдат управлявани от Партията на справедливостта и развитието (ПСР)“, заяви Ердоган в речта си от балкона в столицата Анкара след резултатите. “Бих искал да благодаря на всички мои граждани, особено на нашите кюрдски братя, за проявената чувствителност към въпроса за оцеляването”, каза той.


Милиони турски гласоподаватели дадоха своя вот на местните избори, за да изберат кметове, членове на общински съвети, мухтари (кметове на села или квартали) и членове на висши съвети за следващите пет години.


Според Ердоган партията му не е успяла да постигне желаните резултати в някои градове, защото той не е бил достатъчно добре разбран от избирателите. Веднага “ще започнем с откриването и отстраняването на недостатъците”, добави той.


Ердоган каза, че партията и Турция ще претърпят промени през следващите дни. “Няма да има избори четири и половина години. Какво ще правим? Ще се съсредоточим върху национални и международни въпроси и се надяваме да издигнем страната си над нивото на нашите съвременници. Приоритетът на Турция е да засили икономиката, да поддържа развитието и да повиши заетостта”, добави той.


Президентът заяви, че целта на Турция е да помогне на сирийските бежанци да се завърнат в страната си, като същевременно направи Манбидж и територията на изток от Ефрат безопасно място.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне