Свързани новини

31.03.2019 08:03

Мей обеща избори, ако и 4-и път я разбият с вот по Брекзит

Видян 1930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Тереза Мей обмисля да върне сделката за Брекзит за четвърто гласуване тази седмица и намекна, че може да свика общи избори, ако Парламентът не постигне споразумение. Това, разбира се, е невероятно, след като преди броени дни за трети път тя беше бламирана с огромно мнозинство като я бойкотира не само опозицията, но и част от собствената й партия, както и юнионистите от Северна Ирландия, без чиито 10 гласа тя нямаше да може да сформира кабинет. Мей заяви, че гласуването ще има "тежки" последици и че неуспехът да събере подкрепа за плана й - неуспех, който определи като "почти сигурен",  щял да включва продължително забавяне на Brexit, като Великобритания ще трябва да проведе избори за Европейския парламент през май. Всъщност, ЕС вече обясни, че Островът ще се отдели от Съюза на 12 април без споразумение и на 22 май, т.е. точно преди старта на евровота, ако депутатите в Лондон съумеят да постигнат ОК за сделка. Не е известно защо Мей се прави, че реалността не съществува, вместо да подаде оставка.
На този фон британските медии се надпреварват с новините от бъдещето: Ситито изготвило план за действие при правителство на Корбин, лидерът на лейбъристите, когото бизнесът провижда като бъдещ премиер, планира нов вот на недоверие към Мей, а в Консервативната партия вече публично издигат кандидатури за лидер, като дори има заговор за неподкрепа на про-Брекзит номинациите, сред които водещ е Борис Джонсън – бивш кмет на Лондон и външен министър допреди по-малко от година.

 Мей се консултира с министрите през уикенда за „пътя напред”. А за нея той може да има само една посока – надолу, категорични са коментарите на всички британски медии.


Снимка: PA



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец