Свързани новини

29.03.2019 12:26

Норвежки министър хвърли оставка заради инсценировки на приятелката си

Видян 748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Норвежкият министър на правосъдието Тур Микел Вара подаде оставка, след като полицията заподозря, че неговата приятелка е организирала акции за сплашване срещу двойката, за да имитира, че двамата са застрашени, предаде БНР.


„Това бе труден случай и твърде неприятен за мен . . . Наистина съжалявам, че нещата се развиха по този начин. Ще ни липсва неговият принос за (дейността на) правителството“, заяви премиерът на Норвегия Ерна Солберг на обща пресконференция с Тур Микел Вара вчера, съобщи АФП..


Петдесет и тригодишният политик престана да изпълнява функциите, свързани с поста му, преди две седмици, след като се разбра, че норвежките служби за сигурност разследват във връзка със случая неговата спътница в живота Лайла Анита Бертхойсен.


Вчера официално бяха повдигнати обвинения срещу нея.


„Последните седмици бяха трудни за мен и моето семейство. Решенето (за оставка) е изцяло мое", заяви Тур Микел Вара, член на популистката дясна Партия на прогреса, заел министерския пост преди по-малко от година.


Миналата есен Лайла Анита Бертхойсен подаде иск срещу театрална трупа, разкрила подробности за жилищата на ред политици, по-специално за тяхното, в пиеса, целяща да изобличи хората, възползващи се от нарасналия според автора расизъм и сегрегация в Норвегия.


След това бяха извършени ред нападения срещу двойката, а полицията подозира, че зад тях стои самата Лайла Анита Бертхойсен.


През декември на сградата и кола отвън бяха изобразени пречупен кръст и думата „расист“. На 2 март бяха повикани сапьори заради намерени заплашителни писма в пощенската кутия на къщата, съобщиха по-рано медиите. В тази връзка Лайла Анита Бертхойсен и премиерът Ерна Солберг разкритикуваха театралната трупа.


За временен министър на правосъдието до назначаване на титуляр е определен министърът на транспорта Йон Георг Дале, също от Партията на прогреса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да ви се наложи да работите усилено

Днес може да ви се наложи да работите усилено и да се